Ο Ramsey Lewis, η ηγετική φιγούρα της Jazz για πρώτη φορά στην Αθήνα! Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας Jazz σκηνής για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Theater Stage του GAZARTE!

O Ramsey Lewis, κάτοχος 3 Grammy Awards (“Hang on Sloopy” – 1973, “Hold it Right There” – 1966, “The In Crowd” – 1965) και 7 Gold Records (“Sun Goddess” – 1976, “Sound of Christmas” – 1968, “Wade in the Water” – 1966, “Hang On Ramsey” – 1966, “The In Crowd” – 1965) και με πάνω από 80 δίσκους στο ενεργητικό του, αποτελεί ηγετική φιγούρα στη σκηνή της σύγχρονης jazz για πάνω από 50 χρόνια.

Η πορεία του ξεκίνησε στην ηλικία των 4 ετών όταν άρχισε τα μαθήματα πιάνου και… τα υπόλοιπα είναι ιστορία! Πέρα από την προσωπική του δουλειά που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στα μουσικά δρώμενα, ο Ramsey Lewis, με το ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα που τον διακρίνει, έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες όχι μόνο από το χώρο της Jazz καθώς αναζητά διαρκώς ευκαιρίες για πειραματισμό και τη δημιουργία νέου ύφους μουσικής. Κάποιες από αυτές τις συνεργασίες ενδεικτικά είναι αυτή με την Nancy Wilson (The Two of Us), με τη London’s Philharmonic Orchestra (A Classic Encounter) με τον Dr. Billy Taylor (We Meet Again) καθώς και με τους Grover Washington, Jr., Earl Klugh και Dave Koz (στο side project Urban Knights).

Το εξαιρετικό ταλέντο και η ιδιαίτερη προσωπκότητά του εμπλέκονται εντέχνως δημιουργώντας έναν πολύ προσωπικό ήχο που μαγνητίζει και παρασύρει το κοινό, αφήνοντας κάθε live του στην ιστορία.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, θα έχουμε την τιμή να απολαύσουμε τον Ramsey Lewis με το κουαρτέτο του στο Theater Stage του GAZARTE σε μία μοναδική παράσταση-εμπειρία.

Μία σημαντική μουσική στιγμή που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

http://www.ramseylewis.com