Η Village παρουσιάζει στους κινηματογράφους από 17 Ιουλίου την ταινία “ Rage” του Πάκο Καμπέθας  με τον Νίκολας Κέιτζ

Ο Πολ Μαγκουάιρ (Νίκολας Κέιτζ) και οι συνεργάτες του, Κέιν (Μαξ Ράιαν) και Ντόχερτι ζουν μέσα στο έγκλημα. Ένα βράδυ, ληστεύουν επιτυχώς έναν μαφιόζο και μαζί με μία βαλίτσα με μετρητά, κλέβουν κι ένα ρώσικο όπλο, το Tokarev. Έτσι, ξεκινάει ένας πόλεμος μεταξύ των Ιρλανδών εγκληματιών και της Ρώσικης μαφίας. Πέντε χρόνια μετά και ενώ ο Πολ έχει ξεκινήσει έναν νέο τρόπο ζωής μακριά από το έγκλημα, η Ρώσικη μαφία απαγάγει την κόρη του. Για να τη σώσει θα αναγκαστεί να επιστρέψει στις “παλιές του συνήθειες”.

“Θέλαμε να δουλέψουμε πάνω σε μια ταινία για την οποία θα μιλάει ο κόσμος για πολύ καιρό, αφού τη δει…”, δηλώνει ο σεναριογράφος, Τζέιμς Άγκνιου. Το “ Rage”  βασίζεται στο σκοτεινό παρελθόν του Πολ Μαγκουάιρ που τον στοιχειώνει και απειλεί τη νέα ζωή που έχει χτίσει για τον ίδιο και την οικογένειά του με τόσο κόπο. Βιώνει μια κατάσταση βασανιστική, αφού προσπαθεί να διαπιστώσει πώς και γιατί συνέβη αυτό. Ο παραγωγός Καμ Κάνον ισχυρίζεται πως το “ Rage” είναι “…το πιο απολαυστικό σενάριο” που έχει διαβάσει τα τελευταία χρόνια. “Η ταινία προκαλεί πολλά συναισθήματα στον θεατή, μέσω απρόβλεπτων καταστάσεων και απρόσμενων γεγονότων…”, συνεχίζει.

Ο Νίκολας Κέιτζ είναι από τους καλύτερους και πιο βραβευμένους Αμερικανούς ηθοποιούς σήμερα… Ξέραμε πως θα ήταν ιδανικός στο να υποδυθεί τον Πολ Μαγκουάιρ, έναν αφοσιωμένο πατέρα και σύζυγο με ένα σκοτεινό και ύποπτο παρελθόν”, σύμφωνα με τον παραγωγό Ρίτσαρντ Ντελ Κάστρο. “Ο Κέιτζ ήταν ανέκαθεν πολύ καλός στο να υποδύεται σύνθετους χαρακτήρες… Υποδύεται τον Πολ με εντυπωσιακό βάθος και συναίσθημα”, συμπληρώνει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Πάκο Καμπέθας.

Οι παραγωγοί της ταινίας γνώριζαν ακόμα πως χρειάζονταν έναν σκηνοθέτη με καινοτόμες και αντισυμβατικές ιδέες. Ο Πάκο Καμπέθας είναι “ένα αληθινό διαμάντι… Κατανόησε τον Πολ Μαγκουάιρ και τα βαθύτερα νοήματα της ταινίας από την αρχή…”, όπως λέει ο παραγωγός Καμ Κάνον. Ο Κέιτζ συμφωνεί πως ο Καμπέθας είναι “ένας καλλιτέχνης με μοναδική υπογραφή”. “Το “ Rage”  αποτέλεσε ιδανική μετάβαση από τις Ισπανικές στις Αμερικανικές ταινίες για έμενα. Ο στόχος μου ήταν να παρουσιάσω μια δραματική ιστορία, με πολλή δράση και περίπλοκους χαρακτήρες. Μου αρέσουν οι Αμερικανικές ταινίες, αλλά βρίσκω ότι παρουσιάζουν τη ζωή ως μαυρόασπρη κι απλή. Η ζωή είναι πολύπλοκη, απρόβλεπτη, με πολλά χρώματα…”, δηλώνει ο Καμπέθας.

Σκηνοθεσία: Πάκο Καμπέθας

Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Ρέιτσελ Νίκολς, Πίτερ Στόρμερ, Ντάνι κλόβερ