Το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου παρουσιάζει για λίγες παραστάσεις, στις 16, 17, 18 και 23, 24, 25 Απριλίου, το έργο του Ζωρζ Φεντώ, Ράφτης Κυριών, σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία των Σέργιου Γκάκα και Κυριάκου Σάμιου.

Άραγε πόση αλήθεια κρύβεται πίσω από ένα κωμικό έργο, όταν πρόκειται για την πρώτη πραγματική επιτυχία του Φεντώ, στην οποία πρωταγωνιστούν ο καυτηριασμός και η γελοιοποίηση της αστικής τάξης του τέλους του 19ου αιώνα;

Ράφτης Κυριών: εύστοχο αναρχίζον σχόλιο πάνω στα διαλυμένα ήθη των μικροαστών… Ανάμεσα σε κουρέλια και σκουπίδια η απιστία και η σεμνοτυφία αναδεικνύονται, και καθώς ο χορός των παρεξηγήσεων καλά κρατεί, οι σύζυγοι παραμένουν στην «εντατική»!

Το νήμα μπερδεύεται στον ποδόγυρο. Κάπου χάνεται κάπου βρίσκεται. Ένας εξ ανάγκης μόδιστρος προσπαθεί να απεμπλακεί από το ένδυμα των παρεξηγήσεων. Οι αλυσιδωτές ανατροπές μεταβάλλουν το μοδιστράδικο της οδού Μιλάν 70 σε πεδίο δράσης.

Εμφανίζονται: Χρήστος Θωμάς, Ασκληπιάδα Κυριάκου, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Κυριάκος Σάμιος, Χρυσή Νταή, Νικολέτα Ραφαηλίδη, Βασίλης Πάτσιος, Χρύσα Λυκουρέση και Θεοδώρα Σαρρησάββα.

Σκηνοθεσία: Σέργιος Γκάκας, Κυριάκος Σάμιος, Σκηνικά, κοστούμια: Έλενα Χριστούλη, Φωτισμοί: Μάνος Σταθόπουλος, Βοηθός Σκηνοθετών: Θ. Σαρρησάββα, Κατασκευή σκηνικών: Λευτέρης Μπάλι, Αφίσα: Έλενα Μαρλαγκούτσου, Κατασκευή κοστουμιών: Μαρίνα Πιτουρά, Κίμων Καρανικόλας, Χειρισμός ήχου: Εμμανουέλα Λεμονιά, Χειρισμός Φωτισμών: Μαρία Αλιφραγκή.