Πέρσι ήρθαν, \”τα \’σπασαν\” – φυσικά η συναυλία ήταν sold out – και έφυγαν. Φέτος ξανάρχονται. Οχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και στην συμπρωτεύουσα επίσης.

Πέρσι ήρθαν, \”τα \’σπασαν\” – φυσικά η συναυλία ήταν sold out – και έφυγαν. Φέτος ξανάρχονται. Οχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και στην συμπρωτεύουσα επίσης.

Οι Radio Birdman, φέτος δεν θα κάνουν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα έχοντας τον αέρα ενός θρύλου για το αυστραλιανό rock. Οχι μόνο. Ερχονται πλέον με την αυτοπεποίθηση που τους δίνει η είσοδός τους, λίγους μήνες πριν, στο περίφημο αυστραλιανό Hall of Fame!

Και βέβαι με τη σύνθεση που σκοτώνει: Deniz Tek (κιθάρα), Rob Younger (φωνή), Chris Masuak (κιθάρα), Pip Hoyle (κίμπορντς), Jim Dickson (μπάσο, σημαντική προϊστορία με Barracudas και Louis Tillett), Russell Hopkinson (σημαντική προϊστορία με You Am I κι ίσως ο καλύτερος ντράμερ της Αυστραλίας αυτή τη στιγμή). Όπως και πέρσι, έτσι ακριβώς και φέτος…

Απλώς για το τυπικό μέρος της υπόθεσης, μάθετε ότι: Οι Radio Birdman σχηματίστηκαν το 1974 στην Αυστραλία από τους Deniz Tek και Rob Younger. Προγενέστεροι των The Saints, αποτέλεσαν το σημαντικότερο κεφάλαιο στην ιστορία του αυστραλιανού rock επηρεάζοντας σημαντικά πλήθος επιγόνων. O ήχος τους αποτέλεσε τον \”ορισμό\” του χορταριασμένου, αγνού rock \’n\’ roll που ξεκινούσε από τα πρωτόλεια punk ιδεώδη κι έφτανε μέχρι τις εκλεκτικές hard rock αναφορές τύπου Blue Οyster Cult. Τα υπόλοιπα επί σκηνής…

Infi
Radio Birdman
Αθήνα: Σάββατο 27 Οκτωβρίου
An Club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια
Opening act: Low gravity
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30
Τιμές εισιτηρίων: 28 ευρώ (προπώληση), 34 ευρώ (ταμείο)
Αυστηρά περιορισμένα, αριθμημένα εισιτήρια
Προπώληση:
Metropolis (καταστήματα Πανεπιστημίου / Χαλανδρίου)
Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς, τηλ.: 210 36 08 366)
Vinyl Microstore (Διδότου 34, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210 36 14 544)
Rock & Roll Circus (Σίνα 21, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210 36 20 144)
Art Nouveau (Σολωμού 23, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210 38 43 556)
Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 26 Οκτωβρίου
Μύλος Club
Παραγωγή: Altertground
www.myspace.com/alterground
e-mail: [email protected]