Τις υπέροχες πολύχρωμες πεταλούδες του, που τον έκαναν γνωστό σε όλο τον κόσμο, αλλά και έργα που εμπνεύσθηκε από την ελληνική ιστορία και τα χρώματα της Ελλάδας, μεταφέρει ο Punk Me Tender, από το Λος Άντζελες στη Μύκονο, στην πρώτη του ατομική έκθεση στη χώρα μας, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, στις 6 Ιουλίου.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, ο οποίος αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο, από την Kapopoulos Fine Arts, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης του.

Με pop art αισθητική, ο Punk Me Tender χρησιμοποιεί τις τεχνικές του graffiti και της street art, με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο στη δουλειά του. Γεννήθηκε στο Παρίσι, αλλά ζει μόνιμα και εργάζεται εδώ και δύο περίπου δεκαετίες στο Λος Άντζελες. Έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στην πόλη, δημιουργώντας μερικές από τις πλέον εντυπωσιακές τοιχογραφίες της. Διακεκριμένος κολορίστας, ενορχηστρώνει στα έργα του δυναμικές εκρήξεις χρωμάτων, που αποπνέουν αισιοδοξία και χαρά ζωής. Ο ίδιος βουτά τα χέρια του στο χρώμα και δίνει σχήμα στα θέματα του, μέσα από μια χειρωνακτική διαδικασία που τον κάνει μέρος του έργου. Οι δημιουργίες του είναι εντελώς ενστικτώδεις, καθώς ο καλλιτέχνης δεν ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες.

Οι θρυλικές πεταλούδες του Punk Me Tender, που έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν του και διαρκής πηγή έμπνευσης του, ενσαρκώνουν την ελευθερία, την ομορφιά και τη μεταμόρφωση, που θέλει να εκφράσει.

«Οι καλλιτέχνες πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τέχνη για να υπενθυμίζουν στους ανθρώπους πώς μοιάζει η ελευθερία. Νομίζω ότι αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος κάθε καλλιτέχνη», λέει ο ίδιος.
Για την έκθεση του στην Ελλάδα εμπνεύσθηκε και από σημαντικά ελληνικά γλυπτά, όπως η περίφημη Νίκη της Σαμοθράκης, ή πρόσωπα της αρχαιότητας.

Θέλοντας να προσδώσει μαγεία στη δουλειά του ο Punk Me Tender δημιουργεί λάμψεις με τη «stardust», όπως αποκαλεί ο ίδιος την σκόνη από αστραφτερούς, θρυμματισμένους κρυστάλλους Swarovski , με την οποία περιλούζει τα έργα του, προσθέτοντας ένα ακόμα προσωπικό στοιχείο.

Το έργο του Punk Me Tender, τόσο στη ζωγραφική, όσο και στη φωτογραφία έχει πολλές αναφορές, στις γυναίκες, στη μόδα, στο στυλ. Εκτίθεται σε περισσότερες από 30 γκαλερί υψηλής αισθητικής σε όλο τον κόσμο και είναι περιζήτητο από διεθνείς συλλέκτες και αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων. Ο ίδιος συνεργάζεται συχνά με διάσημους, δημιουργώντας έργα για την προσωπική τους συλλογή.