Ο ήχος και οι απολήξεις του μουσικού κύματος που έμελλε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ροκ μετουσιώνοντας την τελευταία επανάσταση του εικοστού αιώνα, σε μια εξαιρετική έκδοση απ΄ τις εκδόσεις Οξύ.

Ο ήχος και οι απολήξεις του μουσικού κύματος που έμελλε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ροκ μετουσιώνοντας την τελευταία επανάσταση του εικοστού αιώνα, σε μια εξαιρετική έκδοση απ’ τις εκδόσεις Οξύ.


Η διαδρομή από τον Ιγκι Ποπ τον «νονό του πανκ», τον Ντέιβιντ Μπάουι, τους Ramones, τους Sex Pistols και τους Clash, μέχρι τους Ελληνες εκπροσώπους του μουσικού ρεύματος όπως τη Γενιά του Χάους, τους Αδιέξοδο, τους Stress, τους Ex-Humans, και τους Panx Romana, ξεπηδά από τις σελίδες του βιβλίου PUNK: Η ιστορία μιας επανάστασης του Μπάμπη Λάσκαρι, από τις εκδόσεις Οξύ.


Το αντικαθεστωτικό κίνημα του Punk ξεκινάει στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τη Μεγάλη Βρετανία γύρω στο 1974-1975. Γκράφιτι, προκλητικές ενδυμασίες, λατρεία των δρόμων κι ένας υπέροχος άγριος θόρυβος μετουσιώνονται σε ηχητικά συνθήματα που επικοινωνούν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, μια υγιή αντίδραση στην κοινωνία της αποξένωσης, στη φτώχεια, τη μιζέρια και τον κοινωνικό καταναγκασμό.


Στο βιβλίο-αφιέρωμα θα διαβάσετε για την πορεία των κυριότερων συγκροτημάτων του κινήματος σε Αγγλία και Αμερική, καθώς και για την απήχηση του punk στην Ελλάδα, με ιστορίες από τα ελληνικά punk συγκροτήματα της εποχής. Η μουσικολογική προσέγγιση της punk τραγουδοποιίας και οι βασικές ιδεολογικές γραμμές και κατευθύνσεις του ρεύματος, σε συνδυασμό με τις πλούσιες πληροφορίες, ζωντανεύουν τον ήχο και τις απολήξεις αυτού του μουσικού κύματος που έμελλε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ροκ κατά το τελευταίο τέταρτο του εικοστού αιώνα.