O θεατρικός οργανισμός OldStage παρουσιάζει στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7 την παράσταση «Ψυχώ/σεις», σε κείμενο Αντώνη Πέρη και

σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη για 30 μόνο παραστάσεις κάθε Πέμπτη έως και Δευτέρα από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2011.

Η κλασσική ιστορία του Robert Bloch, γνωστότερη από την κινηματογραφική μεταφορά της από τον Alfred Hitchcock, η οποία κλείνει φέτος 50 χρόνια από την προβολή της, γίνεται η έμπνευση για το έργο «Ψυχώ/σεις» μέσα από μια ψυχαναλυτική ανάγνωση.

Ο καινοτόμος και ανατρεπτικός Γρηγόρης Χατζάκης, μετά από σειρά επιτυχημένων εγχειρημάτων (“Τα Φτερά του Έρωτα”, “To Άγνωστο Αριστούργημα”, “Η Ξενάγηση (12 ζωγραφιές του Σπύρου Βασιλείου)”, “Ο Πουπουλένιος” κ.α.) και ο Θεατρικός Οργανισμός OldStage (“PR”, “Χάνσελ και Γκρέτελ, η εποχή των Γουρουνιών”, κ.α.) υπογράφουν την θεατρική παράσταση που θα συζητηθεί τον φετινό χειμώνα.

Η παράσταση παρακολουθεί επί της ουσίας μέσα από το μυαλό του ίδιου του πρωταγωνιστή της, ενός παράξενου «μεσήλικου παιδιού». Ολόκληρος ο θεατρικός χωροχρόνος μεταμορφώνεται συνεχώς, μέσα από την ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα και την ερμηνεία του πάνω στα γεγονότα. Ο ρεαλισμός συνδυάζεται με υπερρεαλιστικές εικόνες του ασυνειδήτου, σε μία καθόλα ανατρεπτική θεατρική κατάδυση, που κόβει την ανάσα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Τόπος: Καλιφόρνια

Χρόνος: Δεκαετία του 1950

Σε ένα ξεχασμένο μοτέλ, το οποίο διευθύνει ο μεσήλικας Νόρμαν Μπέιτς με τη μητέρα του, μία σειρά φόνων λαμβάνει χώρα. Με αφορμή τη διαλεύκανση του μυστηρίου και, μέσα σε νουάρ ατμόσφαιρα, ο Bloch καταφέρνει να εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση των ιδιαίτερων χαρακτήρων του, εικονοποιώντας, μέσα από το περιβάλλον και τους χώρους που  κινούνται, τις βασικότερες από τις Φροϋδικές θεωρίες (Οιδιπόδειο, Εγώ/Υπερεγώ/Εκείνο…).

Λίγα λόγια για το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού:

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού. Ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009 και φιλοδοξεί να αποτελέσει χώρο έλξης για νέες ιδέες και τάσεις στη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό και να προβάλλει νέους καλλιτέχνες.

Διαθέτει αίθουσα τέχνης, χώρο παραστάσεων και καφέ, στην περιοχή Βοτανικός στην Αθήνα και στοχεύει να παρουσιάσει πολιτιστικά γεγονότα και προσωπικότητες από την ελληνική και διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα.

Έχει ως στόχο να προωθήσει διεθνείς συνεργασίες, την ανταλλαγή καλλιτεχνών και τη μετάβαση τους στην Ελλάδα, καθώς επίσης και την προβολή νέων Ελλήνων καλλιτεχνών με την ανάπτυξη δράσεων δικτύωσης και συνεργασίας τόσο με καλλιτέχνες και ειδικούς από το χώρο του πολιτισμού όσο και με πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς.

Συντελεστές:
Κείμενο: Αντώνης Πέρης
Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Φωτισμών: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Δανάη Χατζάκη
Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Κινησιολογική Επιμέλεια: Μαριέλα Νέστορα
Βοηθός Σκηνοθέτης: Δημήτρης Βαρβαντάκης
Φωτογραφίες: Κωστής Ζάγκας

Πρωταγωνιστούν:
Χάρης Ασημακόπουλος
Βέρα Λάρδη
Αντώνης Κρόμπας
Βαγγέλης Αλεξανδρής
Γιάννης Κουμούνδρος
Κωνσταντίνα Χαρατσάρη
Σοφία Ρουπάκη