Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του Θεάτρου Οδού Κυκλάδων, συνεχίζεται η περσινή επιτυχία της φιλοσοφικής

κωμωδίας του Ιβάν Βιριπάγεφ Ψευδαισθήσεις (2011), σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Ένα έργο που άγγιξε και προβλημάτισε ζωηρά το κοινό. Μια επιλογή του Θεάτρου Οδού Κυκλάδων.

Σύντομα θα αναγγελθούν και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Το έργο
Τέσσερις  νέοι ηθοποιοί μιλούν για δύο παντρεμένα ζευγάρια. Τον Ντάνι και την Σάντρα, τον Άλμπερτ και την Μάργκαρετ. Είναι φίλοι μεταξύ τους. Είναι πάνω από ογδόντα χρονών, παντρεμένοι πάνω από πενήντα χρόνια, και στο κατώφλι του θανάτου αναζητούν την αλήθεια της ζωής τους, των σχέσεών τους, θέτοντας το θεμελιώδες για όλους ερώτημα: Αγάπησαν ; Αγαπήθηκαν ;

Ο συγγραφέας
Ο Ιβάν Βιριπάγεφ γεννήθηκε το 1974 στο Ιρκούτσκ. Είναι θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης , κινηματογραφιστής και ηθοποιός. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Τα έργα του ‘Οξυγόνο’, ‘Όνειρα’ και ‘Γένεσις 2’ καθώς και η ταινία του ‘Ευφορία’ τον έκαναν γνωστό σε όλον τον κόσμο.  Έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τις ταινίες και τα έργα του. Ο Βιριπάγεφ είναι ένας αντισυμβατικός συγγραφέας. Δεν διστάζει ν’ ανακατέψει τα είδη, το έργο του μπορεί να γίνεται μελό μαζί και φιλοσοφικό δοκίμιο,  αλλά είναι πάντα θέατρο που επιζητά να συμπαρασύρει τον θεατή, να τον κάνει συμμέτοχο  στη σκηνική δράση. Στις ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ακροβατεί με αστραπιαίες μεταπτώσεις, ανάμεσα στην τραγωδία και την κωμωδία, μέσα από το παιχνίδι της αφήγησης .Η πραγματικότητα  αποκαλύπτεται  ως αυταπάτη , τα βιώματα ψευδαισθήσεις. Οι ‘Ψευδαισθήσεις’ ήταν παραγγελία του θεάτρου του Χέμνιτς στη Γερμανία , όπου έκαναν πρεμιέρα την Δεκέμβριο του 2011. Ακολούθησε η Μόσχα, η Κρακοβία, η Βαρσοβία, η Ζυρίχη, το Εδιμβούργο κλπ. Το έργο γνωρίζει ήδη τεράστια διεθνή επιτυχία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΟ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΕΥΑ ΜΑΝΙΔΑΚΗ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ
Παντελής Δεντάκης
Αλεξία Καλτσίκη
Βασίλης Κουκαλάνι
Καλλιόπη Σίμου