Το ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη με τίτλο «Ψ» (Psy) θα προβάλλεται από τις 10 Δεκεμβρίου 2015 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Περίληψη

Η τρέλα είναι η μη κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου… –  η θλίψη και ο πόνος αντιμετωπίζονται από την κοινωνία ως ακρότητες… –  Όταν αρρώστησα ένοιωσα φόβο και ντροπή – Δεν ήθελα να κλείσουν τον γιό μου στο ψυχιατρείο. –  ήθελα να μ’  αγαπήσουν και να με καταλάβουν…

Φράσεις από ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ψυχικό πόνο και  τον εγκλεισμό. Εξομολογήσεις από πρόσωπα που δεν διστάζουν να μας μιλήσουν για τον δικό τους ξεχωριστό κόσμο.  Τους συναντήσαμε στις καινούργιες δομές και δίκτυα, που δημιουργήθηκαν στον χώρο της ψυχικής υγείας τα τελευταία χρόνια, με στόχο να επανεντάξουν όλους αυτούς τους ανθρώπους στην κοινωνία, να τους μάθουν να διεκδικούν τις ζωές και τα όνειρα τους.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την πολύτιμη συνεργασία του Ε.Π.Α.Ψ.Υ. (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας) και του «Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στον χώρο της Ψυχικής Υγείας»

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Director: Καλλιόπη Λεγάκη/Kalliopi Legaki

Έρευνα-Σενάριο/Research-Script: Άλκης Γούναρης/ Alkis Gounaris

Φωτογραφία/Director of Photography: Δημοσθένης Ιωάννου/Dimosthenis Ioannou

Ήχος/Sound: Στέλιος Μιχαηλίδης/Stelios Michailidis

Μοντάζ/Editing: Μπονίτα Παπαστάθη/ Bonita Papastathi

Μουσική/Music: Νίκος Παπαδογούλας/Nikos Papadogoulas

Παραγωγός/Producer: Μαρία Γεντέκου/ Maria Gentekou

Παραγωγή/Production: Portolanos Films – Greek Film Centre – D.&K. Gounaris

2015/ color / stereo / 67min