Από τις εκδόσεις Ύψιλον κυκλοφορεί το βιβλίο, Πρωτοπορία και καθημερινότητα. Χάιντεγγερ, Μπένγιαμιν, Λεφέβρ του Peter Osborne σε μετάφραση Γεράσιμου Λυκιαρδόπουλου.

Το δοκίμιο αυτό είναι μέρος της «Πολιτικής του χρόνου», ενός πολυσχιδούς φιλοσοφικού, κοινωνιολογικού αλλά και φιλολογικού έργου του Peter Osborne, σχετικά με τον μοντερνισμό και τα κινήματα της Avant-Garde. Ο συγγραφέας επιχειρεί να ερμηνεύσει την αντοχή και τη διάρκεια του όρου «μεταμοντέρνο» στη σύγχρονη θεωρία, και υποστηρίζει πως πρέπει να αναζητούμε μια φιλοσοφική ερμηνεία, η οποία θα μας δώσει απαντήσεις στην παραδοξότητα της διερώτησης για ποιο λόγο τόσο διαφορετικοί στοχαστές, όπως ο Μπένγιαμιν, ο Χάιντεγγερ, ο Φουκώ, ο Χάμπερμας κ.ά. τίθενται κάτω από την ομπρέλα του μεταμοντέρνου.


Ο Peter Osborne γεννήθηκε το 1958. Σπούδασε φιλοσοφία και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Sussex, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Bristol, του Middlesex και του Brunel. Σήμερα, είναι καθηγητής νεώτερης ευρωπαϊκής φιλοσοφίας, καθώς και διευθυντής του Κέντρου για την Έρευνα στη Νεώτερη Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία (CRMEP) στο Πανεπιστήμιο του Kingston στο Λονδίνο. Παράλληλα, συμμετέχει στην έκδοση της επιθεώρησης Radical Philosophy. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγεται, επίσης, η μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη.