Το βιβλίο του Σπύρου Καβουνίδη Πρώτη φορά αποτελείται απο 19 διηγήματα άλλα με πιστή περιγραφή βιωμάτων, άλλα με πολλή δόση φαντασίας…

Αντιστοιχούν σε λίγο παλαιότερες εποχές – μα που επηρεάζουν ακόμα συνειδήσεις και συμπεριφορές – από τη δεκαετία του \’40 μέχρι τη δεκαετία του \’70.

Οι αναγνώστες κάποιας ηλικίας θα βρουν κομμάτια από τον εαυτό τους, στιγμές που έζησαν ή που άκουσαν ή που φαντάστηκαν. Οι νεότεροι θα ανακαλύψουν ψηφίδες από τη ζωή των γονιών τους, την πραγματική ή τη φανταστική. Σίγουρα πάντως αυτές που δεν ακούν στις αφηγήσεις τους ούτε βρίσκουν στις σελίδες της ιστορίας ή στις αναλύσεις της εποχής.

Ο Σπύρος Καβουνίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Έκανε με-ταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Stanford της Καλιφόρνιας, όπου πήρε Μάστερ Πολιτικού Μηχανικού με ειδίκευση στα Οικονομοτεχνικά και Διδακτορικό (Ph.D) Πολιτικού Μηχανικού με ειδίκευση στην Εδαφομηχανική.
Δίδαξε ως Lecturer Εδαφομηχανικής στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1978-1980). Έχει συγγράψει πάνω από εκατό επιστημονικά άρθρα, έχει δώσει πολλές διαλέξεις και έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις για τεχνικά θέματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διατέλεσε πρόεδρος των ξένων φοιτητών του Πανεπιστημίου Stanford και συμμετείχε στο φοιτητικό και αντιπολεμικό κίνημα.
Μέλος του ΠΑΚ και γραμματέας του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών, συνελήφθη το Μάρτιο του 1974 και ελευθερώθηκε στις 24 Ιουλίου 1974, με την πτώση της χούντας. Ιδρυτικό μέλος και μέλος των πρώτων Κεντρικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ (1974-1975). Μέλος του Κ.Σ της Σοσιαλιστικής Πορείας (1975-1978) της Κ.Ε. του Συνασπισμού (1989-1991, 1993-2000), οπότε και αποχώρησε από το Συνασπισμό.
Το 1989 διετέλεσε Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Εδαφομηχανικής και Γεωτεχνικής Μηχανικής (1998-2005) και του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γεωτεχνικής και Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής (2010).
Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας μελετών ΕΔΑΦΟΣ Α.Ε.
Αρθρογραφεί συχνά σε εφημερίδες και σε περιοδικά για κοινωνικά, πολιτικά και τεχνικά θέματα και έχει εκδώσει πέντε βιβλία. Έχει δύο παιδιά, τον Κώστα και την Αθηνά.
Συμβιώνει με τη Μαρία Στρατηγάκη.