Τη Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, το Κινηματοθέατρο Τριανόν θα προβάλει την ταινία του Τάσου Αλευρά με τίτλο WHAT POLITICA – μια απολιτίκ ποδοσφαιρική ιστορία και στη συνέχεια θα δώσουν μια συναυλία οι Noir Project.

WHAT POLITICA – μια απολιτίκ ποδοσφαιρική ιστορία / Τάσος Αλευράς.

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει το ιδιότυπο πρόταγμα του «No Politica», όπως εκφράστηκε από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, μιας ομάδας με ισχυρούς δεσμούς με την λαϊκή κοινωνία του Πειραιά και με μεγάλη επιρροή, τόσο στο πολιτισμικό όσο και στο πολιτικό κομμάτι της πόλης. Μπορεί μία κατά τα φαινόμενα αθώα προσπάθεια οπαδών να μείνουν εκτός γηπέδου τα κόμματα και η πολιτική να έχει εφαρμογή σε χώρους μαζικής έκφρασης και σε περίοδο έντονης πολιτικής όξυνσης; Τι θέση παίρνει μια «No Politica» κερκίδα μπροστά σε φαινόμενα ρατσισμού και πώς ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των ιδιοκτητών της ίδιας ομάδας για μια δημοτική αρχή βασισμένη στην απήχηση και στα μέλη του σωματείου; Η απόσταση του «No Politica» από το «Super Politica» εκμηδενίζεται στο όνομα της ανώτερης αξίας και της ομάδας, και στην αφοσίωση σε ό,τι σχετίζεται με αυτήν.

ΝΟIR PROJECT

Το ΝΟIR PROJECT αποπειράται μια μουσική πράξη του ονείρου σε μαύρο φόντο, μικρές δοκιμές για την επανάληψη της νύχτας, ηχητικές αποτυπώσεις στο κέντρο ενός εφιάλτη, εικόνες αντί για ήχους, ήχους πίσω απ’τις εικόνες. Τρεις φίλοι που αυτοσχεδιάζουν αυθαίρετα πάνω σε σουρεαλιστικές ακολουθίες επεξεργασμένων εικόνων από noir ταινίες. Costinho (πιανολεκτρονικά), Κλείτος Κυριακίδης (σαξοφλάουτο), Πέτρος Λαμπρίδης (βαθύχορδος).