Την Τρίτη 20 Μαΐου η κινηματογραφική ομάδα Docutrance και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας προβάλλουν δύο ανθρωπολογικά ντοκιμαντέρ από το Sensory Lab του Πανεπιστημίου του Harvard.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι η «Royal, Nebraska» της Toby Lee και της Φωτεινής Λαζαρίδου-Χατζηγώγα (2007, 23’) και η «Chaiqian (Demolition)» του J.P. Sniadecki (2008, 62’).

Η ταινία «Royal, Nebraska» στοχάζεται πάνω στη φθορά του χρόνου και στη μνήμη, παρατηρώντας τους αργούς ρυθμούς της καθημερινότητας μιας μικρής επαρχιακής πόλης των ΗΠΑ.

Το «Chaiqian (Demolition)» παρουσιάζει ένα πορτραίτο του αστικού τοπίου, της μεταναστευτικής εργασίας και των σχέσεων που αναπτύσσονται στο κέντρο της πόλης Chengdu, στη Δυτική Κίνα. Οι ταινίες έχουν προβληθεί και διακριθεί σε διεθνή ανθρωπολογικά και κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως το . Η προβολή θα ξεκινήσει στις 20:30 στο Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, με αγγλικούς υπότιτλους και ελεύθερη είσοδο.

Η εκδήλωση αυτή κλείνει για την περίοδο τον κύκλο των ανοιχτών προβολών και εργαστηρίων της ομάδας οι οποίες είχαν ως σκοπό να διερευνήσουν το δημιουργικό και πρωτοποριακό κομμάτι της τέχνης του ντοκιμαντέρ. Υποστηρικτές των εκδηλώσεων ήταν το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Goethe, το Scottish Documentary Institute, το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας και η Πρεσβεία της Πολωνίας.