Οι προβολές των ντοκιμαντέρ Art21 – 100 Artists συνεχίζονται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στο CAMP! Contemporary Art Meeting Point, ενώ το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και στην Αrt-Athina 2014.

Αναλυτικότερα τον Μάρτιο θα δούμε:

12.3.2014  στις 18:00 στην ΑΣΚΤ
Play

Παρουσιάζονται και μιλούν οι καλλιτέχνες Jessica Stockholder, Oliver Herring, Arturo Herrera, Ellen Gallagher, Teresa Hubbard και Alexander Birchler.

19.3.2014  στις 18:00 στην ΑΣΚΤ
Structures

Παρουσιάζονται και μιλούν οι καλλιτέχνες Matthew Ritchie, Fred Wilson, Richard Tuttle, Roni Horn, Teresa Hubbard, and Alexander Birchler.

21.3.2014  στις 21:15 στο CAMP!
Romance

Παρουσιάζονται και μιλούν οι καλλιτέχνες Laurie Simmons, Lari Pittman, Judy Pfaff και Pierre Huyghe.

26.3.2014  στις 18:00 στην ΑΣΚΤ
Protest

Παρουσιάζονται και μιλούν οι καλλιτέχνες Nancy Spero, An-My Lê, Alfredo Jaar και Jenny Holzer.

Υπεύθυνη προγράμματος-οργάνωσης: Κίκα Κυριακάκου

Το Αrt21 – 100 Artists αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και πολυβραβευμένο πρόγραμμα ντοκιμαντέρ που ξεδιπλώνει τις εξελιξεις στη σύγχρονη τέχνη όπως έχει διαμορφωθεί από τις αρχές του 2000 μέχρι σήμερα. Στην Αθήνα το πρόγραμμα παρουσιάζεται μέσα από μια σειρά συναντήσεων, προβολών, εκδηλώσεων και ομιλιών με ελεύθερη είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στην ΑΣΚΤ, στην Art Athina και στο CAMP!

Οι Laurie Anderson, Louise Bourgeois, James Turrell, Barbara Kruger, Michael Ray Charles, Matthew Barney, John Waters, Kiki Smith, Trenton Doyle Hancock, Mike Kelley, Hiroshi Sugimoto, Richard Tuttle, Laurie Simmons, William Kentridge, Jeff Koons,  Paul McCarthy, Cindy Sherman, Ai Weiwei,  Lynda Benglis, Marina Abramović και 100 συνολικά καλλιτέχνες παρουσιάζονται και μιλούν οι ίδιοι για το έργο τους κατά τη διάρκεια των 24 ωριαίων ντοκιμαντέρ τα οποία είναι αφιερωμενα σε διαφορετικές θεματικές ενότητες που αποτελούν πεδία έρευνας ή αναφοράς στη δουλειά του εκάστοτε καλλιτέχνη.

“Το πρόγραμμα του Art21 Access 100 Artists  δίνει τη δυνατότητα σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο να βιώσουν τον κεντρικό στόχο του Art21- ένα διαλόγο εμπνευσμένο από τη σύγχρονη τέχνη και τις ιδέες που εκφράζει», δήλωσε η Σούζαν Sollins, Executive Director του Art21. «Ελπίζουμε πως οι συμμετέχοντες φορείς θα βρουν τους καλύτερους δυνατούς τρόπους αξιοποίησης  του υλικού και πως το κοινό θα επωφεληθει πλήρως από τις εκδηλώσεις αυτές, επηρεαζόμενοι θετικά και δυναμικά μέσα από την προβολή δημιουργικών προτύπων στο χώρο εργασίας τους. Στόχος μας είναι οι εκδηλώσεις αυτές να προκαλέσουν νέες συζητήσεις παρουσιάζοντας σε κάθε είδους θεατή  το σημαντικό έργο των καλλιτεχνών της σειράς».

«Δουλεύουμε ολοένα και περισσότερο με τους διεθνείς συνεργάτες μας προκειμένου να μας βοηθήσουν να προσδιορισουμε βασικά θέματα και τάσεις γύρω από τη χρήση του υλικού μας με το πέρασμα του χρόνου”, προσθέτει η Rosanna Flouty, Διευθυντρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Art21. «Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς ώστε να αυξηθεί το κοινό μας στην Αθήνα, και ελπίζουμε να έχει αντίκτυπο στην καλλιτεχνική εκπαίδευση στην πόλη, συμβάλλοντας στην εδραίωση των καλλιτεχνών ως δημιουργικά κοινωνικά πρότυπα».

Στην ελληνική ιστοσελίδα της διοργάνωσης 100artists-athens.tumblr.com θα αναρτάται το πρόγραμμα των προβολών καθώς και φωτογραφικό υλικό από τις διοργανώσεις. Η προβολή θα είναι στην αγγλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.