Με ένα κοινό πάθος για τα musicals, το swing και την jazz των 30’s και των 40’s αλλά και τη λατρεία που έχουν για τη μουσική των μεγάλων φωνητικών σχημάτων του παρελθόντος – όπως οι Andrew Sisters, οι Chordettes  ή οι Boswell Sisters είναι έτοιμες να μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές και να μας ξεσηκώσουν με τον ρυθμό του swing και όχι μόνο.

Μετά την εμφάνισή τους στο Jazz Festival της Κολωνίας το καλοκαίρι του 2012, το σχήμα τους «απογειώθηκε». Από τότε το «αεροπλάνο» τους μεταφέρει πολύ Swing, αρκετό Rock n’ Roll, jive και bossa, χιούμορ και ζηλευτή σκηνική παρουσία. Οι πολυτάλαντες entertainers με το κέφι και την ενεργητικότητά τους, δεν αφήνουν κανένα θεατή αμέτοχο.

Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε πριν από δυο χρόνια, με τα πολύ γνωστά και κλασσικά κομμάτια swing όπως το “ In the mood” και το “Moonlight serenade” του Glenn Miller, ή το rhythm and blues “Hit the road Jack” του Percy Mayfield κ.ά. ενώ φέτος ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους με Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο αλλά και τίτλο (“Flying home for Christmas”).

Στην πρώτη τους αυτή επίσκεψη στη χώρα μας οι υπέροχες Airlettes συνοδεύονται από το υπόλοιπο σταθερό τους «πλήρωμα», το υπέροχο trio του Christoph Spangenberg στο πιάνο, του Sebastian Gieck στο μπάσο και του Julian Külpmann στα ντραμς. Μαζί τους η jazzy σαξοφωνίστρια Kati Brien που ολοκληρώνει το σχήμα.

Οι Airlettes θα μας ταξιδέψουν στη νέα χρονιά με ένα ξέφρενο αλλά και ατμοσφαιρικό πάρτι. Ντυνόμαστε γιορτινά και η διάθεση χτυπάει κόκκινο φυσικά στο Half Note!

Συντελεστές

Madeleine Haipt – vocals
Paulina Plucinski – vocals
Stefanie Bruckner – vocals
Kati Brien – saxophones
Christoph Spangenberg – piano
Sebastian Gieck – bass
Julian Külpmann – drums