Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη το νέο βιβλίο της Ρεμπέκα Μίλερ (Rebecca Miller), με τίτλο Προσωπική ταχύτητα. Πρόκειται για επτά ιστορίες, δονούμενες από φρεσκάδα και ακτινοβολία, που διερευνούν, μέσα από επτά συναρπαστικά πορτρέτα, τις πολύπλευρες ζωές των γυναικών. Γυναίκες σημερινές, διαφορετικών τάξεων και ηλικιακών παλεύουν με τη σεξουαλικότητα, το πεπρωμένο, τη μητρότητα, τη συζυγική απιστία, την απόγνωση και, πάνω απ’ όλα, με την επιθυμία για ζωή.

Η Γκρέτα, επιμελήτρια βιβλίων, που, ωθούμενη από μια ξαφνική επιτυχία που πυροδοτεί τις φιλοδοξίες της, θα εγκαταλείψει τον άντρα τηςo η μόλις είκοσι ενός ετών Πόλα, που περιμένει παιδί και προσπαθεί να ξεφύγει από τον τρόμο που της προκάλεσε ο θάνατος ενός άνδρα που τον σκότωσε ένα αυτοκίνητο ενώ τη συνόδευε μέχρι το αυτοκίνητό της μετά από γνωριμία σε ένα μπαρo η Ντέλια, μια κακοποιημένη γυναίκα που τρέπεται σε φυγή μαζί με τα παιδιά τηςo και η Λουίζα, μια ζωγράφος που περνάει από τον έναν εραστή στον άλλο με μεγάλη ταχύτητα ενώ συγχρόνως διαιωνίζεται ένα προσωπικό δράμα πάνω στο οποίο δεν έχει κανέναν έλεγχο…

Κοφτερή, ατρόμητη, αληθινή, απολαυστικά λιτή, η «Προσωπική ταχύτητα» σηματοδοτεί την εμφάνιση μιας ξεχωριστής νέας φωνής στην αμερικάνικη πεζογραφία. Η Ρεμπέκα Μίλερ φέρνει στο φως τον βαθύτερο εαυτό της κάθε ηρωίδας της μέσα από τον τρόπο, πολλές φορές αινιγματικά, που διαμορφώνει την ίδια της τη ζωή.

«Η Προσωπική Ταχύτητα» μας θυμίζει ότι το καλό υλικό μπορεί να είναι παντού. Η Ρεμπέκα Μίλερ είναι μια εξαιρετική συγγραφέας».
(Carolyn See, The Washington Post Book World)ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Εκδόσεις Πατάκη, 2013
Μετάφραση: Μάρα Μοίρα
221 σελ.
ISBN 978-960-16-3572-9, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 12,70
Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα [DDC: 813]
Κινηματογραφικές ταινίες [DDC: 791.437]