Στο πλαίσιο εορτασμού της εκατονταετηρίδας του Ελληνικού Προσκοπισμού, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου

Αθηναίων πραγματοποιεί, με πρωτοβουλία της Εταιρίας Αρχειακών Μελετών & Εκδόσεων «Ο Μικρός Ρωμηός», έκθεση προσκοπικών αναμνήσεων, την οποία θα παρουσιάσει στο Πνευματικό του Κέντρο από 22 έως 30 Σεπτεμβρίου 2010.

H έκθεση είναι αφιερωμένη στους δημιουργούς του Προσκοπικού Κόσμου, με τις μεγάλες προσφορές τους στην Κοινωνία και τις θυσίες στην Πατρίδα, καθώς και σε εκείνους που θα συνεχίσουν το έργο στα επόμενα 100 χρόνια.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «περπατήσουν» το μονοπάτι της εκατοντάχρονης πορείας που συμπληρώνει φέτος ο Ελληνικός Προσκοπισμός (1910-2010) ανάμεσα σε εκατοντάδες προσκοπικά εκθέματα, σπάνια ντοκουμέντα, στολές, σήματα, εκδόσεις, φωτογραφίες, γραμματόσημα, στολές και αναμνηστικά από την προσωπική συλλογή του παλαίμαχου βαθμοφόρου ιστοριοδίφη και συγγραφέα Νίκου Παραδείση.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, θέτοντας υπό την αιγίδα του την εικαστική αυτή εκδήλωση, παραχωρεί και εκθέτει για πρώτη φόρα μοναδικά κειμήλια, ανάμεσα στα οποία την ιστορική Σημαία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και την στολή του Αθανάσιου Λευκαδίτη, ιδρυτή του Ελληνικού Προσκοπισμού.