Ο Γιάννης Μόραλης αποτελεί μία εμβληματική μορφή της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής. Καθηγητής από πολύ νεαρή ηλικία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, δίδαξε για πολλά έτη τις νεώτερες γενεές των Ελλήνων ζωγράφων.

Στον τόμο αυτό συγκεντρώνεται και παρουσιάζεται το πλούσιο και πολύμορφο έργο του καλλιτέχνη, το οποίο περιλαμβάνει ζωγραφικούς πίνακες και προσωπογραφίες, σχέδια, χαρακτικά και αφίσες, γλυπτά και εφαρμογές στον χώρο, σκηνικά και θεατρικά κοστούμια. Επίσης, η δημιουργική του πορεία προσεγγίζεται μέσα από τα κείμενα των ∆ημήτρη Παπαστάμου, Μάνου Χατζιδάκι, Οδυσσέα Ελύτη, Αλέξανδρου Ξύδη, Μανόλη Χατζηδάκη, Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Γιώργου Σεφέρη και Καρόλου Κουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν την Έκδοση είτε επισκεπτόμενοι τον πολιτιστικό χώρο της Τραπέζης «ALPHA BANKΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» (Σταδίου 40, ΑΘΗΝΑΙ) ή το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) alphapolitismos.gr/eshop είτε κατόπιν παραγγελίας (τηλ. 210 326 2465, e-mail: [email protected]).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη της Alpha Bank στους αριθμούς τηλεφώνου 210 326 2440 και 210 326 2446.


Φωτογραφία θέματος: Γιάννης Μόραλης – Πανσέληνος, 1977-78, Ακρυλικό σε μουσαμά, Ιδιωτική συλλογή (λεπτομέρεια)


Διαβάστε επίσης: 

Γιάννης Μόραλης: Μεγάλη αναδρομική έκθεση – αφιέρωμα στο Μουσείο Μπενάκη