“Σαν καίγεται η καρδιά δε σβήνει εντελώς,
προσάναμμα για τις φωτιές που θα ‘ρθουν”
(Από τους “Αναστενάρηδες“)

Η εποχή που μας έλαχε δε δίνει σαρωτικές πυρκαγιές. Κάτι μικρές εστίες από δω κι από κει. Όλοι περιμένουν το θαύμα και το θαύμα δεν έρχεται. Εμείς όμως, θα κρατήσουμε μια μικρή σπίθα και λίγο προσάναμμα για να βοηθήσουμε να φουντώσουν οι φωτιές που θα ‘ρθουν.

Το «Προσάναμμα» αφορά αυτούς που επιμένουν να λυτρώνονται από τα δάκρυά τους Αυτούς που δε ρίχνουν σκουπίδια κάτω από το χαλάκι της ύπαρξης, που βλέπουν το φως και το σκοτάδι του κόσμου στα μάτια, που δεν έχουν ανάγκη «να ξεχαστούν και να ξεχάσουν».

Ξέρω ότι είστε εκεί έξω! Σας έχω δει!

– Ορέστης Ντάντος

Προσοχή!

Ο δίσκος περιέχει πολλά λόγια κι ελάχιστα ρεφρέν.

Το “Προσάναμμα” περιλαμβάνει 9 κομμάτια, 9 ξεχωριστές ιστορίες αναζήτησης, αποδοχής, ωρίμανσης και λύτρωσης που εκφράζονται με δυνατές μελωδίες και αιχμηρούς στίχους. Από το album έχουν ήδη ξεχωρίσει το ξεσηκωτικό “Μικρό κομμάτι αγάπη” και το λυτρωτικό “Μια κι έξω“.

Με αναφορές που κυμαίνονται από την ξένη ποπ και ροκ ως την παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική μουσική, ο Ορέστης Ντάντος δημιούργησε την πιο ώριμή του δουλειά έως σήμερα διατηρώντας τον ξεχωριστό και οικείο χαρακτήρα του.

Οι ηχογραφήσεις, οι μίξεις και το mastering έγιναν στο studio Oxyzed από τους Μικέ Μπίλλη και Λεωνίδα Πετρόπουλο οι οποίοι έβαλαν το χέρι τους παντού παίζοντας ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, πλήκτρα και κρουστά, κάνοντας φωνητικά και programming όπου χρειαζόταν. Ειδικοί στα ηχητικά μερεμέτια κάθε είδους επηρέασαν καταλυτικά το συνολικό ενορχηστρωτικό, ηχητικό κι αισθητικό αποτέλεσμα.

Εξαίρεση αποτελούν τα “Έπιασα τον εαυτό μου” σε ηχογράφηση, μίξη και mastering των Χάρη και Γιάννη Μιχαηλίδη και τα “Δαιμόνια” σε μίξη του Θοδωρή Κοντάκου και mastering των Χάρη και Γιάννη Μιχαηλίδη. Η συμβολή τους και στην ενορχηστρωτική διαμόρφωση των εν λόγω τραγουδιών ήταν παραπάνω από σημαντική.

Συμμετέχουν:

Τύμπανα: Στέφανος Σακελλαρίου, Μανώλης Γιαννίκιος (2)
Μπάσο: Λεωνίδας Πετρόπουλος
Ηλεκτρική κιθάρα: Γιώργος Καρδιανός, Χάρης Μιχαηλίδης (2)
Πιάνο, ακουστική κιθάρα, φυσαρμόνικα (9): Ορέστης Ντάντος
Βιολί: Κωνσταντίνα Κυριαζή (5,8)
Τρομπέτα: Κωνσταντίνος Κεφαλάς (4,7), Βαγγέλης Κατσαρέλης (1,6,8)
Γκάιντα, καβάλι: Δημήτρης Μπρέντας (5)
Ακορντεόν: Δημήτρης Παπαδάμης (5)

Info:

Το album “Προσάναμμα” του Ορέστη Ντάντου είναι διαθέσιμο στο http://smarturl.it/NtantosProsanamma

https://www.facebook.com/NtantosOrestis/
https://www.instagram.com/orestis_ntantos/