Ο Τάσσος Ρούσσος ποιητής, συγγραφέας και μεταφραστής αρχαίων και λατινικών κειμένων παρουσιάζει την ποιητική ενότητα, με τίτλο ΠΡΟΣ ΛΕΥΚΙΟΝ – ΒΙΒΛΙΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΝ. (Το πρώτο βιβλίο είχε κυκλοφορήσει το 2005 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη).

Ο λόγος ενός ώριμου στοχαστή για τη ζωή και την τέχνη προς έναν νεότερο συνοδοιπόρο.

O Τάσος Ρούσσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε πτυχίο φιλολογίας κι εργάστηκε ως καθηγητής στην ιδιωτική και μέση εκπαίδευση. Από το 1978 διδάσκει νεοελληνική λογοτεχνία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου και είναι διευθυντής της από το 1989 μέχρι το 2007. Ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και δημοσίευσε επιφυλλίδες, άρθρα, κριτικές, ποιήματα και διηγήματα σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Χρημάτισε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου και Αντιπρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Έχει βραβευτεί δύο φορές από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας για την μετάφρασή του στον Αισχύλο (1999) και για τις μεταφράσεις του των τραγωδιών του Σενέκα (2002) και από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων για το μεταφραστικό του έργο στο αρχαίο δράμα (1997). Βραβεύτηκε επίσης από την Ακαδημία Αθηνών τον Δεκέμβρη του 2003 για το σύνολο της λογοτεχνικής του προσφοράς.