Για ένα διήμερο, στις 28 και 29 Μαΐου, παρουσιάζεται στο θέατρο του Νέου Κόσμου μια εικαστική εγκατάσταση-performance, με τον τίτλο, Προς εγκατάστασιν.

Πρόκειται για εγκατάσταση-performance με χαρακτήρα δημόσιου έργου. Είναι βασισμένη στον Άνθρωπο με ποδήλατο του εικαστικού Βλάση Κανιάρη από την ενότητα Μετανάστες ή Φιλοξενούμενοι Εργάτες του 1973, που παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, στις διεθνείς εκθέσεις του Ανόβερου, της Βαρσοβίας και του Λονδίνου.

Στο Προς εγκατάστασιν…, το έργο του Κανιάρη Άνθρωπος με ποδήλατο, συνυπάρχει στο χώρο με την ξεναγό, και τον μετανάστη, φιγούρες που εκτίθενται από κοινού και εκφράζουν την ανάγκη και την αγωνία τους, διεκδικώντας να παραμείνουν…, να φιλοξενηθούν…, να εγκατασταθούν….

Ο ξεριζωμός, η προσφυγιά, η μετανάστευση, η απόγνωση αλλά και η ελπίδα, ορίζουν τον άνθρωπο-μάρτυρα που υπομένει προσμένοντας στη σιωπή τη λύτρωσή του.

Συντελεστές: Εικαστική εγκατάσταση: Βλάσης Κανιάρης, Σύλληψη-Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσορτέκης, Χορογραφία: Φώτης Νικολάου, Σκηνικά – Κοστούμια: Κένι Μακ Λέλαν, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα, Τεχνική υποστήριξη: Παναγιώτης Φουρτούνης.

Επί σκηνής: Δαυίδ Μαλτέζε, Ελευθερία Ρουσάκη

Διεύθυνση παραγωγής: Χρυσάνθη Κουτσουράκη. Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου η ρόζμαρυ στην κορφή των λόφων.