Η παράσταση του \”Προμηθέα Δεσμώτη\” που ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Ιουλίου και αναβλήθηκε τελικά για λόγους

υγείας δυο εκ των συντελεστών θα λάβει χώρα το Σάββατο 21 Αυγούστου 2010 στο ίδιο θέατρο, στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς. Όσοι εκ των θεατών είχαν εκδώσει εισιτήρια για την παράσταση στις 18/7 μπορούν να κάνουν χρήση τους και στη νέα ημερομηνία.

Αυτός ο ξεχωριστός «Προμηθέας Δεσμώτης» θα συνδυάσει τον πάντα επίκαιρο λόγο του Αισχύλου, με το Πνευματικό Εμβατήριο του Άγγελου Σικελιανού και την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη σε μια ενιαία ορατοριακή σύνθεση, με την αυθεντική και για πρώτη φορά ολοκληρωμένη μουσική του Κωνσταντίνου Ψάχου, του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και άγνωστα μουσικά μοτίβα της Εύας Σικελιανού.

Ο πρεσβευτής Ειρήνης και Πολιτισμού Μάριος Φραγκούλης ηγείται ενός σχήματος στο οποίο συμμετέχει πλήθος σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών. Οι μουσικές συνθέσεις του Κωνσταντίνου Ψάχου, του Μίκη Θεοδωράκη και της Εύας Σικελιανού θα αποδοθούν σε μέλη από την χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων, όπως ακριβώς πριν 80 χρόνια στους Δελφούς.

Τους ρόλους στο έργο θα ερμηνεύσουν η Άννα Κουτσαφτίκη – Ιώ, η Χριστιάννα Ματζουράνη – Κορυφαία, ο Άρης Παπαδημητρίου – Ερμής και άλλοι νέοι ηθοποιοί και τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Περρής.

Η Αντιγόνη Βαλάκου θα ανοίξει μα την φωνή της την εκδήλωση με στίχους από την Θεογονία του Ησιόδου και ο Αποστόλης Τότσικας σε ένα ρόλο έκπληξη θα κλείσει την εκδήλωση αποδίδοντας αποσπάσματα από την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ η διεθνούς φήμης σοπράνο Τζένη Δριβάλα θα αποδώσει τα άγνωστα μέχρι σήμερα μέλη της Εύας Σικελιανού γραμμένα για τον Προμηθέα Λυόμενο.

Ο ίδιος ο Μάριος Φραγκούλης σε έναν ρόλο διαχρονικού Προμηθέα θα αναμετρηθεί ταυτόχρονα με τον λόγο του Αισχύλου στην μετάφραση του Γιάννη Γρυπάρη, όπως ακριβώς πριν 80 χρόνια καθώς και σε αποσπάσματα από το Πνευματικό Eμβατήριο του Μίκη Θεοδωράκη.

Την ευθύνη της παράστασης έχει ο Ηλίας Μαλανδρής, την μουσική επιμέλεια ο Κώστας Καραμάνος, την σκηνογραφική σύνθεση η Vangie Burbidge, την χορογραφία η Βάσια Αγγελίδου.