Η βραβευμένη ταινία, «PROJEKT A», των Marcel Seehuber και Moritz Springer προβάλλεται από 19 Μαΐου 2016 στους κινηματογράφους.

Μετά τη συγκλονιστική υποδοχή που είχε η ταινία στη Γερμανία, με πάνω από 17.000 θεατές μέχρι στιγμής και έχοντας κερδίσει το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ του Μονάχου, το «PROJEKT A» έρχεται στην Ελλάδα.

Τα γυρίσματα έγιναν σε: Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Ελβετία

Γερμανία, 2015, 84’

Σενάριο/Σκηνοθεσία: MARCEL SEEHUBER, MORITZ SPRINGER

Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Μονάχου 2015

Ενάντια στα διάφορα κλισέ για τον αναρχισμό, η ταινία προσπαθεί να διεισδύσει βαθιά μέσα στον τόσο ζωντανό και πολυεπίπεδο αυτό χώρο και να παρουσιάσει μια διασυνοριακή κοινότητα ανθρώπων που κυνηγούν το ανέφικτο και δεν φοβούνται να αγγίξουν τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας. Είναι μια εναλλακτική ματιά σε αυτό το πολιτικό και κοινωνικό κίνημα και τους ανθρώπους που παλεύουν να κάνουν τη θεωρία τους πράξη.

Με γυρίσματα στα Εξάρχεια της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στο Πάρκο Ναυαρίνου, ακολουθώντας τις εκστρατείες εναντίον των πυρηνικών στη Γερμανία αλλά και στην κολεκτίβα Kartoffelkombinat στο Μόναχο, ζώντας από κοντά τη μεγαλύτερη αναρχο-συνδικαλιστική Ένωση της Ισπανίας, την Confederacion General del Trabajo (CGT)αλλά και μια ομάδα από την Καταλονία, την Cooperativa Integral Catalana (CIC),  οι δημιουργοί της ταινίας παρουσιάζουν μια “άλλη” κοινωνία όπου ακτιβιστές από ολόκληρο τον κόσμο παλεύουν να δημιουργήσουν μια κοινωνία απόλυτης ισότητας, έναν κόσμο όπου κανένας δεν θα εκμεταλλεύεται την πληροφορία, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τη γη ή τους ανθρώπους.

MORITZ SPRINGER

Γεννημένος στη Γερμανία το 1979, ως έφηβος μαζί με τους φίλους του, ονειρεύονταν τον δικό τους εξωτικό παράδεισο. Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, ταξίδεψε στην Αφρική και τώρα διαμένει σε μια φάρμα κοντά στο Βερολίνο μαζί με φίλους και την οικογένειά του. Έπειτα από κάποιες εμπειρίες σε γυρίσματα ταινιών και κάποια δικά του μικρά projects, ολοκλήρωσε το 2014 το 1ο του ντοκιμαντέρ, «Journey to Jah» το οποίο το Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης και το Βραβείο Μαξ Οφίλς από το Ινστιτούτο DEFA.

MARCEL SEEHUBER

Γεννημένος στο Μόναχο το 1976, κοινωνικοποιήθηκε στην υποκουλτούρα του DIY Punk. Ασχολείται ενεργά με τη σκηνοθεσία από το 1997. Ανάμεσα στο 2003 και 2009, σπούδασε φωτογραφία στην Ακαδημία Μπάντεν-Βίρτεμπεργκ, όπου βραβεύτηκε στο project της διπλωματικής του με το Βραβείο First Steps 2009.