Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Gm Touliatou με τίτλο “Project W“, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, και ώρα 20:00-22:30.

Για το “Project W“ η Gm Touliatou αναφέρει:

«Η περίπτωση της ‘Δυσκολίας Προσαρμογής Στην Πραγματικότητα’ συχνά αποτελεί μια αρκετά περίπλοκη κατάσταση, κατά την οποία υπάρχουν στιγμές όπου δεν είναι σαφές το όριο μεταξύ των εικόνων της πραγματικότητας και των εικόνων που ανακαλεί το άτομο. Αυτές οι ανακαλούμενες εικόνες, παρόλο που δεν είναι ιστορίες, μας προσφέρουν ένα ικανό λεξιλόγιο ώστε να μπορούμε να τις αφηγηθούμε, να τους δώσουμε νόημα. Οι 30 φωτογραφίες του ‘Project W’ μας παρουσιάζουν εικόνες κυμάτων και μαζί μια αλυσίδα από φράσεις όπως «And your words are like some small animals that (demand) in my mind their place to sleep», δίνοντας μας μέσα από αντιθέσεις ένα ικανό λεξιλόγιο ώστε να μπορούμε να τις αφηγηθούμε.

 

Η οριακή σχέση που δημιουργεί ο γλωσσικός κώδικας, αλλά και η απλοποίηση ως προς αυτό που επιδιώκουν οι συγκεκριμένες εικόνες, παρουσιάζουν μια επανάληψη, χωρίς ωστόσο αυτή να σημαίνει τη χρήση συμβολικών στρατηγικών του νοήματος.

 

Θα είναι πιο ακριβές να πω ότι συγκροτούν στοιχεία περιγραφής μιας συγκεκριμένης ψυχολογικής κατάστασης. Οπωσδήποτε, καθώς τις ερμηνεύει κανείς τους προσδίδει και ένα υποκειμενικό ή συμπτωματικό προσωπικό περιεχόμενο.»

Σύντομο βιογραφικό της Gm Touliatou

Η Γεωργία Maggy Τουλιάτου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε ζωγραφική στο  Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΒΑ), σημειολογία stills και video στο Wimbledon School  of Art, University of the Arts London, UK (MA & PhD). Η δουλειά της επικεντρώνεται στη διατύπωση των προστατευτικών αφηγήσεων (narratives of protective fiction) και τη λειτουργία της μνήμης που υποστηρίζει τη δημιουργία τους (counter-memory). Το έργο της παρουσιάζεται σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.