Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών «Α4Μ» θα παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Project Οδύσσειες: Θεσσαλονίκη ΙΙ (Μνήμη / Νήματα)»

στην Αποθήκη 7 του Ο.Λ.Θ. (απέναντι από τον εμπορευματικό σταθμό) από την Πέμπτη 11 έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στις 21:00.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης «Θεσσαλονίκη 1912 – 2012».
Πρόκειται για μία περιπατητική παράσταση (site – specific promenade) η οποία έχει σαν στόχο να παρασύρει τον θεατή σε μια περιπετειώδη διαδρομή με αφετηρία το λιμάνι, έναν τόπο συνάντησης πολιτισμών, καταφύγιο μεταναστών, σύμβολο της άφιξης και του τέλους, αλλά και σταυροδρόμι του ονείρου, της ελπίδας, της διαφυγής και του αγνώστου.

Το project εμπνέεται από τα θέματα και τα μοτίβα της «Οδύσσειας» του Ομήρου, τα οποία χρησιμοποιεί ως σύμβολα, σχήματα και αλληγορίες. Με κεντρικό άξονα την ιστορία -Οδύσσεια της ίδιας της Θεσσαλονίκης αλλά και μέσα από την ελληνική ποίηση, ξετυλίγονται ιστορίες καθημερινών και μη ανθρώπων, ιστορίες ήχων και εικόνων, εσωτερικά ταξίδια και προσωπικές Ιθάκες.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αθηνά Δράγκου
Μουσική Σύνθεση: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Δραματουργική σύνθεση – επεξεργασία: Αμαλία Κοντογιάννη, Α4Μ
Κοστούμια: Σύνθια Γεροθανασίου
Σκηνική εγκατάσταση: Σύνθια Γεροθανασίου, Έρση  Παπαδοπούλου 
Light installation: (Κέλλυ Εφραιμίδου, Κωνσταντίνα Ευαγγέλου, Μαρία Λαζαρίδου) Before Light
Performers: Ευανθία Βασιλειάδου, Χριστίνα Γκάσιου, Άννα Γριβάκου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Μαρία Τεντολούρη, Δροσιά Τριαντάκη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Σοφία Χατζηβασιλείου
Φιλική συμμετοχή : Νανά Κούλη

H πειραματική ομάδα έρευνας παραστατικών τεχνών «Α4Μ» ιδρύθηκε το 2008 από τη σκηνοθέτιδα και ερευνήτρια θεάτρου Αθηνά Δράγκου και το μουσικό – ηθοποιό Δημήτρη Παπαδόπουλο. Βασικός στόχος της ομάδας είναι να ερευνήσει νέες θεατρικές φόρμες, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση στην οποία το  θέατρο – λόγος, χορός-κίνηση, μουσική – αναπνοή – ήχος, δεν διαχωρίζονται.

Έργα της ομάδας έχουν παρουσιαστεί στην  Ελλάδα (1ο Θεατρικό Φεστιβάλ της Πόλης – Δήμος Θεσσαλονίκης –  Δημήτρια, 50o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πειραματική Σκηνή της Μονής Λαζαριστών του Κ.Θ.Β.Ε. κ.οκ.) και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Μπανγκόκ).

Το 2011 η ομάδα δημιούργησε το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Α4Μ (Ολυμπίου Διαμαντή 30) όπου και πραγματοποίησε το 1ο Φεστιβάλ Ασιατικού Θεάτρου.