Οι εκδόσεις Καστανιώτη μας παρουσιάζουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το μήνα Δεκέμβριο  2015:Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, 9 μ.μ. στο Public Cafe (Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η MINOS EMI και τα Public σας προσκαλούν να συναντήσετε τον Φίλιππο Πλιάτσικα στην παρουσίαση του μυθιστορήματος Το Όνομα και του νέου δίσκου Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος

Θα μιλήσουν η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και ο Ξενοφών Ραράκος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Βασίλης Κουκαλάνι.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και οι μουσικοί του θα παίξουν τραγούδια από τον νέο δίσκο, αλλά και παλαιότερα αγαπημένα κομμάτια.Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, 8:30 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο (Ρήγα Φεραίου 25, Ηλιούπολη)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, 12:30 μ.μ. στο Public (Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη Το πρωτάκι

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου και η κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά.
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, 8 μ.μ. στον Πολυχώρος Τέχνης Mabrida (Αγίου Γεωργίου & Ελαίας, Κορωπί)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Πολυχώρος Τέχνης Mabrida σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Φαίδωνα Σοφιανό.Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, 6 μ.μ. στη Βορέειος Βιβλιοθήκη (Στέφανου Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου, Μαρούσι)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Λέσχη Ανάγνωσης της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, 8 μ.μ. στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Σπίτι της Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Δώρου Αντωνιάδη Το μάτι του ταύρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: 

Νεοκλής Γαλανόπουλος, συγγραφέας
Τιτίνα Δανέλλη, συγγραφέας
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης.
Στη συζήτηση θα παρέμβει ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος.Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, 7:30 μ.μ. στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Polis Art Cafe σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ξενοφώντα Α. Μπρουντζάκη Αθήνα – Η μυθολογία μιας πόλης.
Στους μύθους της πόλης θα μας ταξιδέψουν ο συγγραφέας και ο Μάνος Στεφανίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης (Λυκοβρύσεως 45, Λυκόβρυση)

Λογοτεχνική βραδιά με τη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου σε μια συζήτηση για την πολιτική και πολιτιστική πορεία της Ελλάδας τον 19ο και 20ό αιώνα, όπως την αφηγείται στην «Τριλογία των Αθηνών», και συγκεκριμένα στα μυθιστορήματα Όπως ήθελα να ζήσω, Για τ’ όνειρο πώς να μιλήσω και Το τέλος του γαλάζιου ρόδου.Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, 6μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Επί λέξει (Ακαδημίας 32, Αθήνα)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η online λέσχη ανάγνωσης Bookworm, και το βιβλιοπωλείο Επί λέξει σας προσκαλούν σε ανοιχτή εκδήλωση για το νέο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη Το Φαράγγι.
Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και η συγγραφέας, η οποία θα συνομιλήσει με το κοινό για το βιβλίο, αλλά και για τη διαδικασία της συγγραφής.Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, 8 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1, Αθήνα)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Μουσείο Μπενάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Νικολαΐδου Έλλη Αλεξίου – Ένας αιώνας ζωής.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Άγγελος Δεληβορριάς, μέλος της διοικητικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη
Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης
Νίκος Βαρδιάμπασης, γιατρός – συγγραφέας
Σπύρος Κατσίμης, δημοσιογράφος – ποιητής
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Πέμη Ζούνη.Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, 7 μ.μ. στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Polis Art Cafe σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ – Μια αληθινή ιστορία.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ρέα Γαλανάκη, συγγραφέας
Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος – συγγραφέαςΠαρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, 8:30 μ.μ. στον Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα)

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ»
Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τη συγγραφέα και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Φωτεινή Τσαλίκογλου.
Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή.
Η ηθοποιός Πέγκυ Τρικαλιώτη θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο της Φωτεινής Τσαλίκογλου Δε μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς – Τα παράξενα της μητρικής αγάπης.ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, 1.30 μ.μ. στον Ianos (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν να συναντήσετε τον Φίλιππο Πλιάτσικα με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματός του Το Όνομα.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, 7 μ.μ. στον  Ianos (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. Μαίρη Μικέ.Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, 8.30 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Μάτι (Αβέρωφ 4, Κατερίνη)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Μάτι σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος Ελένη Τζήκα.Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, 8 μ.μ. στο Block 33 (26ης Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη)

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Block 33 σας προσκαλούν να συναντήσετε τον Χαΐνη Δ. Αποστολάκη με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Φτου ξελευτερία για όλους!