Με αρκετά βραβεία στην προίκα της η ταινία του Anders Morgenthaler βρίσκει το δρόμο των κινηματογραφικών αιθουσών από την

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011.

Υπόθεση:

Ο 32χρονος κληρικός August επιστρέφει στο σπίτι του μετά από χρόνια ιεραποστολικής εργασίας. Μόλις έχει πεθάνει η αδερφή του Christina, η αλλιώς η διάσημη πορνοστάρ «Princess», που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών,αφήνοντας πίσω της την πεντάχρονη κόρη της Mia, την οποία τώρα φροντίζει μια πόρνη, η Karen. Τρομοκρατημένος από τις συνθήκες που ζει το μικρό κορίτσι, ο August την παίρνει στο σπίτι του, αποφασισμένος να εκδικηθεί την πορνοβιομηχανία για τον τρόπο που εκμεταλεύτηκε την αδερφή του.

 
Δήλωση σκηνοθέτη:

”Η πορνογραφία υπήρξε κάποτε κομμάτι της σεξουαλικής απελευθέρωσης, οπότε μέρος και και μιας επανάστασης. Πάει καιρός όμως που αναμείχθηκαν εμπορικά συμφέροντα- τώρα πρόκειται μόνο για εκμετάλλευση ανθρώπων.”

”Οι συνέπειες της εργασίας στη βιομηχανία πόρνο είναι συχνά μοιραίες. Πως μπορεί κάποιος να το βλέπει και να «φτιάχνεται» όταν ξέρει ότι τα μοντέλα είναι σταμπαρισμένα ως ανθρώπινα όντα δεύτερης κλάσης για την υπόλοιπη ζωή τους;”

”ο ερωτισμός απαιτεί οικειότητα, ενώ η πορνογραφία αποστασιοποίηση.”

Βραβεία-υποψηφιότητες:

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φεστιβάλ Σίτγκες (Φανταστικού Κινηματογράφου) 2006

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φεστιβάλ Σίτγκες (Φανταστικού Κινηματογράφου) 2006

Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Νέων στο Διεθνές Φεστιβάλ Φλάντερς 2006 Anders Morgenthaler

Ταινία έναρξης Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών, Φεστιβάλ Καννών 2006

Βραβεία Amanda, Νορβηγία 2006 Υποψήφιο Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Anders Morgenthaler

Διεθνές Φεστιβάλ Μπρατισλάβα 2006 Υποψήφιο για Μέγα Βραβείο Anders Morgenthaler

Φεστιβάλ Robert 2006 Υποψήφιο για βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Anders Morgenthaler, Καλύτερης Ταινίας, Παραγωγής, Μουσικής Επένδυσης και Ήχου

Tips:


Το εξαιρετικό στυλ της ταινίας είναι αποτέλεσμα αμέτρητων σκίτσων και πειραμάτων. Τα σκηνικά αναπτύχθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε οι συνθέσεις και οι χρωματικοί συνδυασμοί να υποστηρίζουν τη δραματική εξέλιξη της ταινίας.

Σκηνοθεσία:Anders Morgenthaler
Σενάριο: Mette Heeno, Anders Morgenthaler

Με τις φωνές των: Thure Lindhardt, Stine Fischer Christensen, Jens Arentzen, Rasmus Bjerg

Χώρα παραγωγής: Δανία/ Γερμανία

Γλώσσα: Δανέζικα
Φωτογραφία: Kasper Andersen 
Μουσική: Mads Brauer, Casper Clausen