Με τη διαφορά βέβαια ότι έχουμε σχεδόν ένα δεκαήμερο μέχρι τον 25ο μαραθώνιο της Αθήνας για να χωνέψουμε όσα έφτιαξε για εμάς ο Βασίλης Καλλίδης και όσα καταβροχθίσαμε στο Überness, στην παρουσίαση της Wind Running Team, που για 7η χρόνια θα δώσει δυναμικό «παρών».

Στο κατάστημα που έχει «στήσει» ο γνωστός σεφ στη Λαχαναγορά του Ρέντη, εκεί που η γεύση συναντά την αισθητική, συναντήσαμε και γνωρίσαμε τους πρεσβευτές της ομάδας… δράσης της Wind. Δημοφιλείς προσωπικότητες από τον χώρο της showbiz, του αθλητισμού και του καλλιτεχνικού κόσμου έστειλαν  το μήνυμα της συμμετοχής τους στον αγώνα των 5χλμ. την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, εκεί όπου η ομάδα της Wind θα τρέξει για ακόμα μία χρονιά, στηρίζοντας εμπράκτως το φιλανθρωπικό πρόγραμμα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου, ο οποίος ωστόσο αποτελεί απλά μέρος ενός μαραθωνίου χωρίς τερματισμό, δίχως όρια και με μοναδικούς νικητές τα ίδια τα παιδιά άπορων οικογενειών τα οποία στηρίζει η συγκεκριμένη Ένωση μέσα από το Κοινωνικό Πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».

Μέσα στο 2016, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, το «Μαζί για το Παιδί» μοίρασε 117 τόνους αγαθών, σε 236 φορείς από 43 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, εξυπηρετώντας συνολικά 30.925 παιδιά από 19.564 οικογένειες.

Λίγο πριν βάλουμε τις φόρμες, λοιπόν, για να τρέξουμε κι εμείς στον 25ο μαραθώνιο της Αθήνας και 7ο με τη συμμετοχή της Wind, βρεθήκαμε στο Überness και τεστάραμε την αντοχή μας, όχι στο τρέξιμο, αλλά στο φαγητό.

Σε ένα πολύ φιλικό κλίμα και στο ζεστό περιβάλλον που αποπνέει η διακόσμηση του καταστήματος, σε συνδυασμό φυσικά με τη φιλοξενία του Βασίλη Καλλίδη, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα μέρος από το πλούσιο μενού του, με φαγητά που αποτελούν την επιτομή του αυθεντικού, μα κυρίως ποιοτικού «junk food».

Γνωρίσαμε τη φιλοσοφία του εστιατορίου, η διακόσμηση του οποίου περικλείει ιδανικά τη γαστρονομική του κουλτούρα, με πλαστικές καρέκλες, τραπέζια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα, διάσπαρτες παλιές τηλεοράσεις και γενικά design που παραπέμπει σε αυθεντικό αμερικανικό φαστφουντάδικο παλαιότερης εποχής. Όσο το μάτι μας εξερευνούσε τον χώρο έμοιαζε αχόρταγο σε αυτό το διαφορετικό που αντίκριζε από τα περισσότερα μαγαζιά τέτοιου τύπου στην πόλη. Μέχρι να αρχίσει η ώρα της μάσας. Ένας πάγκος για self service καταστάσεις άρχισε να γεμίζει και να ξαναγεμίζει με hot dog, chickenburgers, τηγανιτές πατάτες, κεφτεδάκια, σαλάτες, μα όλα αυτά μετά από το πρώτο υγιεινό πιάτο μίας γευστικότατης σούπας.

Γνωρίσαμε τους ανθρώπους της Wind, μαζί και τους συμμετέχοντες του μαραθωνίου, φάγαμε τον αγλέορα και τώρα απλά πρέπει να χωνέψουμε μέχρι τις 12 του μήνα, όπου θα βάλουμε τις φόρμες μας και θα τρέξουμε στον μαραθώνιο.