Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου έρχεται στο γνωστό κλαμπ ένα special double bill show, σημαντικό όχι μόνο για τους fans των 60s αλλά και για τους νεώτερους που θέλουν να δουν από κοντά ορισμένά από τα πιο επιδραστικά γκρουπ στην ιστορία της ροκ.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου έρχεται στο γνωστό κλαμπ ένα special double bill show, σημαντικό όχι μόνο για τους fans των 60s αλλά και για τους νεώτερους που θέλουν να δουν από κοντά ορισμένά από τα πιο επιδραστικά γκρουπ στην ιστορία της ροκ.

Οι Pretty Things είναι ένα λονδέζικο πρωτοποριακό συγκρότημα που που προσέγγισε το rhythm and blues, στις αρχές των 60s και έθεσε τις βάσεις του British Invasion, που κυριάρχησε τα επόμενα χρόνια.

Για το rock n roll είναι ένα θεμελιώδες στοιχείο που κατά τη διάρκεια μιας καριέρας 43 χρόνων, έδειξε αντοχή και ανεξίτηλη δύναμή.Μπορεί ποτέ να μην σάρωσαν τα charts, αλλά κέρδισαν την υποστήριξη ενός φανατικού κοινού.

Eχουν κυκλοφορήσει την πρώτη rock opera όλων των εποχών, το SF Sorrow, που προηγήθηκε χρονικά του Tommy των Who. Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, στο ενεργητικό τους καταγράφεται και το καλύτερο album του 1970 (Parachute).

Η τωρινή σύνθεση του group περιλαμβάνει τον Dick Taylor, τον αυθεντικό τους τραγουδιστή και ήρωα του David Bowie (σε βαθμό που στην ατζέντα του τον είχε κάτω από το γράμμα G, ως God!), Phil May, τον μπασσίστα Wally Waller (μέλος τους από τα τέλη των 60s), τον κιθαρίστα Frank Holland και τον drummer Jack Greenwood.

Ο Arthur Brown, από την άλλη, είναι μία εξίσου θρυλική μορφή του Βρετανικού rock n roll στερεώματος. Έγινε διάσημος για το… εύφλεκτο θεατρικό στυλ των shows του, το οποίο έχει επηρεάσει shock rockers όπως ο Alice Cooper και οι Kiss, και για το διαχρονικό Νο 1 στα charts το 1968 hit του Fire (από το album The Crazy World Of Arthur Brown).

Πέρα από τα όποια ευτράπελα, ο Arthur Brown έχει να επιδείξει κι ένα αξιοπρόσεκτο μουσικό έργο, με περισσότερα από 25 albums, τόσο ως solo καλλιτέχνης όσο και με τις μπάντες που κατά καιρούς έχει δημιουργήσει (The Crazy World Of Arthur Brown, Kingdom Come), καθώς και με συγκροτήματα ή μουσικούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί μέσα στα χρόνια (Hawkwind, The Who, Alan Parsons Project, Klaus Schulze, Die Krupps).

Η πιο πρόσφατη δουλειά του είναι το album Voice Of Love, σε συνεργασία με τον πολυ-οργανίστα Nick Pynn, μαζί με τον οποίο θα μας επισκεφτεί. Τα shows που δίνουν οι δυο τους, εδώ και λίγα χρόνια, σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές χαρακτηριζόμενα ως \”once-in-a-lifetime experience!\”

INFO
Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205,
Τηλέφωνο: 210 8547600-1.
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
Opening: 21:00, στις 21:30 Arthur Brown και στις 22:45 οι Pretty Things.
Εισιτήρια προπωλούνται, 30 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και στο http://www.ticketpro.gr/.
http://www.gagarin205.gr/
http://www.theprettythings.com/