Το μικρό νησί της λίμνης Μικρή Πρέσπα, ο Άγιος Αχίλλειος είναι εδώ και χρόνια το κέντρο των εκδηλώσεων «Πρέσπεια» με σημαντικές συναυλίες. Αρχικά η προσέλευση του κόσμου στο νησί γινόταν με βάρκες και τη βοήθεια του στρατού, τα τελευταία όμως χρόνια έχει δημιουργηθεί γέφυρα και η προσέλευση είναι ευκολότερη. Φυσικά η γέφυρα είναι σημαντικότερη για τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού που πλέον δεν νιώθουν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο νομό μια και η πρόσβαση με βάρκα το χειμώνα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Φέτος οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα 70 χρόνια από την λήξη του εμφυλίου πολέμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μανώλης Λιδάκης – Σοφία Παπάζογλου

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ: 20:30
ΔΗΜΟTIKO ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΤΗΣ

Η λαϊκή ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» σε μια μεγάλη βραδιά με τα ωραιότερα τραγούδια του συνθέτη. Τραγουδούν ο Μανώλης Λιδάκης και η Σοφία Παπάζογλου.

Aφιέρωμα Στον Γιάννη Ρίτσο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ: 20:30
ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ

Βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά τη «Ρωμιοσύνη», τα «18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας» και τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου. Αφηγητής ο Γιώργος Κιμούλης. Συμμετέχει η μικτή χορωδία «ΑΜΥΝΤΑΣ» Αμυνταίου υπό τη διεύθυνση της κ. Ξένιας Τσαβκοπούλου.

«Όλη Η Ελλάδα Για Τον Μίκη»

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ: 21:00
ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα μουσικοσυνθέτη ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. Ο χορωδιακός και λυρικός Μίκης Θεοδωράκης από την Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδος, τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε διδασκαλία Μαίρης Κωνσταντινίδου και τη χορωδία «ΑΜΥΝΤΑΣ» Αμυνταίου.

Ενορχήστρωση, μουσική διεύθυνση Παναγής Μπαρμπάτης.

Συμμετέχουν οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες:

Αντώνης Κορωναίος (Τενόρος), Ελένη Δάβου (Μέντζο
Σοπράνο), Παντελής Κοντός (Βαρύτονος), Ελένη Βου-
δουράκη (Σοπράνο).

Ημερίδα Με Θέμα «Εμφύλιος, 70 Χρόνια Μετά».

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ: 10:00
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ομιλητές: Καλεντερίδης Σάββας (απόστρατος αξιωματικός – συγγραφέας), Μέρτζος Νικόλαος (δημοσιογράφος – συγγραφέας), Νικολακόπουλος Ηλίας (καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών – αναλυτής), Τσουκαλάς Κωνσταντίνος (κοινωνιολόγος – Πανεπιστημιακός).

Σταύρος Ξαρχάκος – Άλκηστις Πρωτοψάλτη

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ: 21:00
ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη.