Κάτω από το υποβλητικό φως της Πανσελήνου σ’ ένα επίσης υποβλητικό μέρος, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας, τα Αισχύλεια 2010 ανοίγουν την Τρίτη 24 Αυγούστου με τη συναυλία του Τριφώνου,

την 35η διοργάνωση τους και υπόσχονται στους φίλους του πολιτισμού 35 μέρες γεμάτες φως, μελωδία και χρώμα.

Την Τρίτη 24 Αυγούστου λοιπόν, το Τρίφωνο κάνει την αρχή. Το συγκρότημα αποτελείται από την Ερωφίλη, τον Νίκο Κουρουπάκη & τον Δημήτρη Υφαντή, και συνεχίζει  από το 2002 το ταξίδι του στην μουσική με συνέπεια σε ότι οραματίστηκε.

Απογειωτικές τριφωνίες, σύγχρονη ματιά σ’ ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει τραγούδια από  Pink Floyd, Beatles και Σαββόπουλο  μέχρι  Χατζιδάκι, Θεοδωράκη έως και παραδοσιακά.

Παρουσιάζει επίσης την δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Προσοχή! Τρίφωνο», μια συνεργασία με την Λίνα Νικολακοπούλου, σε μουσικές των Σταμάτη Κραουνάκη, Νίκου Αντύπα, Goran Brecovic, Leonard Cohen, Δήμητρας Γαλάνη  κ.ά.

Βιογραφικά Καλλιτεχνών:

Η Ερωφίλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά . Τελείωσε φυσιοθεραπεία στα Τ.Ε.Ι Αθηνών και την ανώτατη επαγγελματική σχολή χορού \”Ελληνικό Χορόδραμα Ραλλού Μάνου\”.

Καθοριστική στιγμή για την καριέρα της ήταν η γνωριμία της με τον Γιάννη Σπανό με τον οποίο συνεργάστηκε στενά. Συνεργάστηκε επίσης με σημαντικούς νέους και παλιούς δημιουργούς και ερμηνευτές όπως η Χαρούλα Αλεξίου, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Γιάννης Σπανός, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Νίκος Παπάζογλου, η Γλυκερία, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Κώστας Παπαδόπουλος, o N. Μαυρουδής, ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Κατερίνα Κούκα, ο Στέλιος Βαμβακάρης, ο Κώστας Μακεδώνας, ο Δημήτρης Μπάσης   κ.ά.

Έχει προσωπικούς δίσκους με τίτλους  \” Πάμε στο Γίαχο Βάχο\”, \” Στα Μυστικά σου Βάλε με \” και «Τραγουδάκι μου». Μετράει ακόμη συμμετοχές στους δίσκους \” 12 Ανέκδοτα Τραγούδια \” της Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου με τον Μιχάλη Δημητριάδη, \” Ένας ναύτης από την Σύρο \” με τον Στέλιο Βαμβακάρη, \” Οι Έλληνες \” σε ένα ντουέτο με τον Λάκη Λαζόπουλο, \”Στο άγγιγμα μιάς χορδής\” της Οκτάβας στο ‘Πεθαίνοντας στην Αθήνα ‘ταινία του Ν. Παναγιωτόπουλου  με μουσική  του Σταμάτη Κραουνάκη.

Ο Νίκος Κουρουπάκης γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στη Ν.Υόρκη. Κατάγεται από την Ιεράπετρα Κρήτης και από την Αμοργό (Κυκλάδες). Σπούδασε  οικονομικά  στην Ν.Υόρκη αλλά η μεγάλη αγάπη του ήταν το τραγούδι.
Από πολύ μικρή ηλικία συμμετείχε σε χορωδίες της εκκλησίας και σε παραδοσιακά Ελληνικά συγκροτήματα .Το 1991 έκανε την πρώτη επαγγελματική συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα σε συναυλίες Αμερική-Καναδά. Το 1995 επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με την Χάρις Αλεξίου σε συναυλίες στην Ευρώπη αλλά και στην Αθήνα. Το 1997 συμμετέχει στον δίσκο “ Αφήλιον “ του Ν.Ζούδιαρη με το τραγούδι που έγινε γνωστό “ Χαιρετισμοί”.   Το 2000 συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Μητροπάνο σε συναυλίες στην Αυστραλία και στην Ελλάδα.
 
Επίσης το 2000 είναι βασικός ερμηνευτής στον δίσκο “ Κλεψύδρα”  του Μ. Γαλιάτσου και συνεργάστηκε  στενά με τους Λ.Νικολακοπούλου, Γ.Σπάθα και Ν.Αντύπα στο cd με τίτλο από το ομώνυμο σήριαλ ¨Κάτω απ την Ακρόπολη¨, με το Ν. Μαυρουδή  με αποκορύφωμα την συμμετοχή του  σε συναυλία με έργα του στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2004. Συμμετέχει επίσης  στο cd του Κ. Χατζηδουλή στα ανέκδοτα του Τσιτσάνη, στο ‘Πεθαίνοντας στην Αθήνα ‘ταινία του Ν.Παναγιωτόπουλου  με μουσική  του Σταμάτη Κραουνάκη.

Ο Δημήτρης Υφαντής γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Τελείωσε το εκκλησιαστικό λύκειο της Βελάς, όπου σπούδασε βυζαντινή μουσική.

Ο Haig Yadjian, που παραμένει και δάσκαλος του στο Ούτι,  καθώς και η γνωριμία του με το Νίκο Σιδηροκαστρίτη ήταν η αφορμή να γνωρίσει τη Δήμητρα Γαλάνη, η οποία στάθηκε οδηγός και συμπαραστάτης σ\’ αυτά τα πρώτα του βήματα. Τον φιλοξένησε στο δίσκο της \”Τα Χάρτινα\” με το τραγούδι \”Καίγομαι και σιγολιώνω\”, τραγούδι της πατρίδας του. Έτσι με την επιμέλεια της Δήμητρας Γαλάνη δημιουργήθηκε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος, με τίτλο \”Από χώμα και νερό\”.

Το Νοέμβριο του 2000 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του με τίτλο «Η μια ζωή μες την άλλη». Έχει συμμετοχές σε δισκογραφικές δουλειές του Γιάννη Μαρκόπουλου του Χρ. Τσιαμούλη, με τα  Υπόγεια Ρεύματα, των Αμμος, του Κ. Χατζηδουλή στα ανέκδοτα του Τσιτσάνη.