Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση Πράξη 2 – Ζωγραφική 1935-1945, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή, με έργα 41 Ελλήνων καλλιτεχνών που γεννήθηκαν την περίοδο 1935-1945 και καλύπτουν με το έργο τους σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της έκθεσης Πράξη 1 – Ζωγραφική 1870-1935 που παρουσίασε, με μεγάλη επιτυχία, η Πινακοθήκη τον Οκτώβριο του 2013. Όλα τα έργα της έκθεσης ανήκουν στη Συλλογή Βογιατζόγλου. Θα εκτεθούν 80 περίπου έργα σημαντικών δημιουργών αυτής της περιόδου, ανάμεσά τους καλλιτέχνες με έργο ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο, που αγαπήθηκαν από το ελληνικό φιλότεχνο κοινό, οπως οι Αλέκος Φασιανός, Σωτήρης Σόρογκας, Γιώργος Δέρπαπας, Σαράντης Καραβούζης, Βασίλης Σπεράντζας, Αλέξης Ακριθάκης, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Αχιλλέας Δρούγκας, Θεόδωρος Μανωλίδης, Νίκος Χουλιαράς, Μιχάλης Μακρουλάκης, Χρόνης Μπότσογλου, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Γιώργος Λαζόγκας, κ.α.

Μέσα από τα έργα της Συλλογής Βογιατζόγλου αναδεικνύεται ο πλούτος της ελληνικής ζωγραφικής αυτής της περιόδου.

Η ιστορικός τέχνης Χριστίνα Σωτηροπούλου, σε κείμενό της στον κατάλογο της έκθεσης αναφέρει: «Η έκθεση έχει ως στόχο να σκιαγραφήσει μια πολύ σημαντική και συχνά αρκετά αμφιλεγόμενη περίοδο της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας, η οποία αρχίζει από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια και εκτείνεται ακόμη και πέρα από τα όρια δράσης των λεγόμενων ‘γενιών του εξήντα και εβδομήντα’… Στην ουσία, τα χρόνια αυτά αποτέλεσαν την αρένα ιδιαίτερα μεγάλων συγκρούσεων, θερμών ιδεολογικών και πολιτικών αντιπαραθέσεων, κοινωνικών μεταβολών και ιδεολογικών ρευμάτων.»