Το Positively Different Short Film Festival είναι ένας υπερ–τοπικός κινηματογραφικός χώρος δημιουργίας και αντίστασης. Είναι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ που συλλογικά αρνείται την υπάρχουσα τάξη που διαχωρίζει και περιχαρακώνει τα άτομα, τις κοινότητες και τους αγώνες. Διεκδικούμε έναν νέο χώρο όπου μπορούμε να υπάρξουμε μαζί σε όλη μας την διαφορετικότητα: ασφαλείς και θαρραλέες την ίδια στιγμή. Το PDSFF24 είναι η πέμπτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Positively Different.

Το κεντρικό του event θα λάβει χώρα από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου 2024.

H επιμελητική ομάδα του PDSFF θα επιλέξει περίπου 35 ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν στην Αθήνα τον Μάρτιο και, μεταξύ άλλων, θα διαγωνιστούν για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Κοινού, Καλύτερης Ελληνικής Παραγωγής και Επιμελητικής Ομάδας. Συναυλίες, εργαστήρια, masterclasses και συζητήσεις θα συνθέσουν μια τετραήμερη γιορτή αφιερωμένη στη διαφορετικότητα, τις κοινότητες και τις αντιστάσεις. Ειδικές προβολές των βραβευμένων ταινιών θα πραγματοποιηθούν σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Προσκαλούμε κινηματογραφιστές, ντοκιμαντερίστριες, άτομα που δημιουργούν οπτικό υλικό, φοιτήτριες και ανερχόμενους καλλιτέχνες να υποβάλουν τις δημιουργίες τους. Η έμφασή μας είναι στο θέμα της διαθεματικότητας και των διασταυρούμενων διακρίσεων: στις ιστορίες των κοινοτήτων και των ατόμων που, λόγω των ταυτοτήτων, των εμπειριών τους και των συστημάτων εξουσίας, παραμένουν αόρατα και περιθωριοποιημένα.

Περιμένουμε με αγωνία τις νέες δημιουργίες και δίνουμε ραντεβού στο σινεμά, για 4 μέρες γεμάτες προβολές, συζητήσεις και παράλληλες δράσεις.

Προθεσμία Early Bird (δωρεάν): 22 Ιουλίου, 2023
Επίσημη προθεσμία: 30 Σεπτεμβρίου, 2023