Πώς καταφέρνει ο Άγιος Βασίλης να κατεβαίνει από τις καμινάδες;

Κανείς δεν ξέρει.

Έχουμε όμως κάποιες ιδέες…

Το πολυβραβευμένο δίδυμο Μακ Μπάρνετ και Τζον Κλάσεν συνθέτει μία απολαυστική, χιουμοριστική ιστορία που δίνει πιθανές απαντήσεις στο πιο καίριο ερώτημα των Χριστουγέννων: Πώς κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης από τις καμινάδες;

Όταν ο Άγιος Βασίλης φτάνει στο σπίτι ενός παιδιού την παραμονή των Χριστουγέννων, κατεβαίνει από την καμινάδα πρώτα με το κεφάλι ή με τα πόδια; Κι αν σφηνώσει; Τι γίνεται αν στο σπίτι δεν υπάρχει καμινάδα; Μήπως γλιστράει κάτω από την πόρτα, σαν λεπτό χαρτί; Ή είναι δυνατόν να τρυπώνει μέσα από τις σωληνώσεις και να βγαίνει από το στόμιο της βρύσης; Τι συμβαίνει όταν καταφέρνει να μπει μέσα στο σπίτι;

Το εμβληματικό συγγραφικό ταλέντο του Μακ Μπάρνετ και η ακαταμάχητα αστεία εικονογράφηση του Τζον Κλάσεν τιμούν αυτή τη διαχρονική ερώτηση με απαντήσεις τόσο αστείες όσο και αληθοφανείς που θα απολαύσουν εξίσου οι μικροί και οι μεγάλοι αναγνώστες.

Μακ Μπάρνετ – Πληροφορίες για τον συγγραφέα

Ο Μακ Μπάρνετ (Mac Barnett) είναι ένας πολυδιαβασμένος συγγραφέας που έχει γράψει πάνω από πενήντα βιβλία για παιδιά. Ανάμεσα σ’ αυτά, συναντάμε το Ο Σαμ κι ο Ντέιβ σκάβουν μια τρύπα, την Τριλογία των Σχημάτων κι άλλα βιβλία που έχει εικονογραφήσει ο Τζον Κλάσεν. Ο Μακ Μπάρνετ ζει στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας.

Τζον Κλάσεν – Πληροφορίες για τον εικονογράφο

Ο Τζον Κλάσεν (Jon Klassen) είναι ο δημιουργός του μπεστ σέλερ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΜΟΥ, που τιμήθηκε με το βραβείο Theodor Seuss Geisel Honor. Έχει εργαστεί ως εικονογράφος για ταινίες κινουμένων σχεδίων, μουσικά βίντεο και δημοσιογραφικά άρθρα. Κατάγεται από το Οντάριο αλλά ζει πλέον στο Λος Άντζελες.