Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της έκθεσης: «Poor Things. Τα κοστούμια», το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να συναντήσει από κοντά τη βραβευμένη με Όσκαρ και Bafta ενδυματολόγο της ταινίας Holly Waddington.

Με τη Χόλι Γουάντινγκτον (Holly Waddington) θα συνομιλήσουν για τη δουλειά της οι: Δρ. Σοφία Παντουβάκη, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, Καθηγήτρια Ενδυματολογίας, Πανεπιστήμιο Aalto, Φινλανδία, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδυμασιολογίας, και Παύλος Θανόπουλος, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, σχεδιαστής της έκθεσης.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η έκθεση δίνει την ευκαιρία στο κοινό του Μουσείου Μπενάκη να απολαύσει δώδεκα από τα πρωτότυπα χειροποίητα κοστούμια της βραβευμένης με Oscar και βραβείο BAFTA ενδυματολόγου Holly Waddington για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Poor Things, έτσι όπως αυτά φορέθηκαν από τους Emma Stone (Bella Baxter), Willem Dafoe (Godwin Baxter), Mark Ruffalo (Duncan Wedderburn), Ramy Youssef (Max McCandles), Vicki Pepperdine (Mrs Prim), Kathryn Hunter (Swiney) και Jerrod Carmichael (Harry Astley).

Κεντρική εικόνα θέματος: Emma Stone in Poor Things (2023). Photo: Atsushi Nishijima. Courtesy of Searchlight Pictures & Costume Designer Holly Waddington