Ο πολυχώρος Citrus φιλοξενεί έκθεση κεραμικής τέχνης της Μικελίας Λεγάτου και έκθεση φωτογραφίας του Μανέ Πάγκαλου

… από τις 25 Ιουλίου ως τις 15 Αυγούστου 2012

Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 25 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ.  Επίσης, το Σάββατο, 28 Ιουλίου, στις 8 μμ, θα γίνει η παρουσίαση της βιωματικής δράσης του 3ου Γυμνασίου Χίου πάνω στο θέμα των ζητημάτων προσβασιμότητας της πόλης της Χίου σε άτομα με αναπηρία.

25 ΙΟΥΛΙΟΥ – 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«δια χειρός» – Έκθεση κεραμικής τέχνης της ΜΙΚΕΛΙΑΣ ΛΕΓΑΤΟΥ

Εγκαίνια: ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 Ιουλίου, στις 8 μμ.

…όλα τα δημιουργήματα είναι εκπορεύσεις και εκφράσεις μιάς αέναης ανελισσόμενης διαδικασίας του Γίγνεσθαι. Ο καλλιτέχνης δεν είναι τίποτα άλλο παρά φορέας των άπειρων αυτών εκφράσεων, διευρύνοντας συνεχώς τα όρια της αντίληψης της «πραγματικότητας».

 
25 ΙΟΥΛΙΟΥ – 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Τhe Changing Face of Greece / To πρόσωπο της Ελλάδας που αλλάζει» – Έκθεση φωτογραφίας του ΜΑΝΕ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Εγκαίνια: ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 Ιουλίου, στις 8 μμ.

‘Eνα φωτογραφικό δοκίμιο, που αποτυπώνει τη σχέση του ανθρώπου με το χώρο και το χρόνο. Η αξία της στιγμής, η μαγεία του βλέμματος, του δημιουργού αλλά και του «αντικειμένου» του. H εναλλαγή των συναισθημάτων καταγράφεται με λεπτομέρεια και υψηλή αισθητική, από την καθημερινότητα και το ρεαλισμό μέχρι τη χαρά και την ευτυχία μιας μοναδικής στιγμής. Παρατηρώντας το χώρο, το χρόνο, το τοπίο, τον άνθρωπο, ο Μανές υπογραμμίζει τις συνθήκες μέσα από το φως, την ύπαρξη ή την απουσία του χρώματος. Η συνολική εικόνα και αίσθηση αποτυπώνουν την εξέλιξη, την επιστροφή στο μέλλον, την σύγχρονη ζωή.

 
28 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 8 μμ.

«Βιωματική δράση του 3ου Γυμνασίου Χίου για ζητήματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία».

24 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χίου στα πλαίσια σχολικού προγράμματος για την οδική ασφάλεια, μαζί με τους καθηγητές τους Φώτη Μονιούκα, Ρούλα Μονιού και Σοφία Καλογήρου, καθώς και μέλη του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες, χωρίστηκαν σε 5 ομάδες και έκαναν βόλτα στο κέντρο της πόλης της Χίου, με κλειστά μάτια, φορώντας ωτοασπίδες, πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο ή κάνοντας χρήση πατερίτσας. Κούραση, ταλαιπωρία και αίσθηση αποκλεισμού μερικά από τα στοιχεία που αποκόμισαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χίου που σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, βίωσαν τι σημαίνει να είσαι άτομο που χρήζει βοήθεια και να θέλεις να κυκλοφορείς μέσα στην πόλη.

Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Θοδωρής Πυλιώτης.

Η καφετέρια και το κατάστημα λειτουργούν καθημερινά από τις 10:00 ως τις 22:00.