Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στις 7.30 μ.μ, η Art Seen – Contemporary Art Projects & Editions, μια πολιτιστική πλατφόρμα ανταλλαγής στη σύγχρονη τέχνη στο κέντρο της Λευκωσίας, ανοίγει τις πόρτες της στο φιλότεχνο κοινό και σας προσκαλεί στην πρώτη ομαδική έκθεση που διοργανώνει, με τίτλο Πολλαπλότητες. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Με την ευκαιρία της πρώτης έκθεσης, δεκατρείς καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, έχουν κληθεί (commission) να δημιουργήσουν καινούρια έργα στη μορφή των πολλαπλών εκδόσεων (limited editions prints & multiples). Τα έργα που θα παρουσιαστούν δημιουργήθηκαν ειδικά για την Art Seen Editions μετά από πρόσκληση της ιδρύτριας Mαρίας Στάθη. Τα έργα περιλαμβάνουν εκτυπώσεις σε αρχειακό χαρτί, φωτογραφίες (c-prints), κολάζ, μεταξοτυπίες, τυπώματα, γλυπτά και σχέδια με μολύβι που φτιάχτηκαν με μικρές διαφοροποιήσεις (unique variations).

Στις 27 Μαρτίου λοιπόν, επιλέγουμε να δούμε τέχνη: να παρατηρήσουμε, να νιώσουμε και να κατανοήσουμε τη σύγχρονη οπτική γλώσσα μιας ομάδας καλλιτεχνών που ‘μιλά’ χρησιμοποιώντας το καινοτόμο μέσο, για το εικαστικό λεξιλόγιο της Κύπρου, των πολλαπλών εκδόσεων. Η έκθεση αποτελεί μια πρόταση που ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας! Ευελπιστούμε με αυτόν τον τρόπο να σας παρασύρουμε σε ένα διάλογο από τον οποίο να προκύπτει μια εμπλουτισμένη αντίληψη του όρου «σύγχρονη τέχνη».

Καλώς να ορίσετε στο χώρο μας!

Μαρία Στάθη | Ιδρύτρια