Με επικεφαλής στο μουσικό σχεδιασμό τον πολυσχιδή συνθέτη, κιθαρίστα και πολυοργανίστα Τηλέμαχο Μούσα, παρουσιάζουν για πρώτη φορά ένα κύκλο τραγουδιών, από τη νεόκοπη ποιητική συλλογή της Λαμπρινής Μίχου Αλογάκι με Τρύπα στο Στήθος (εκδόσεις Σαιξπηρικόν), όπου τα ηχοτοπία μεταφράζονται σε εικαστικά περιβάλλοντα σε πραγματικό χρόνο και σε απόλυτη διάδραση από την Video Artist, Ελένη Ξυνογαλά.

Συνθέτοντας με όχημα την ηλεκτρική κιθάρα, το Theremin αλλά και τους βοκαλισμούς και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς της σοπράνο και ηθοποιού, Αναστασίας Κατσιναβάκη, τα κρουστά και ρυθμικά περιβάλλοντα του Ιάκωβου Παυλόπουλου, αλλά και με ηλεκτρονικά εργαλεία που έχει αναπτύξει στην πολύχρονη έρευνά του (machine learning σε προγραμματιστικό περιβάλλον Max/MSP και Python), ο Τηλέμαχος Μούσας ακολουθεί τις απαγγελίες της ποιήτριας που βρίσκεται επί σκηνής, πειραματίζεται με τον ήχο, τη γλώσσα, την έννοια και την άρθρωση. Το τελικό μουσικό αποτέλεσμα μετουσιώνεται σε βιντεοπροβολή που συνοδεύει και σχολιάζει, απεικονίζει και συμπληρώνει αυτή την πολυμεσική εμπειρία.

Μαζί τους σε συγκεκριμένα σημεία προσθέτει πινελιές, ως guest, ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντελάκης με το εξαιρετικό, ιδιοσυγκρασιακό jazz πιάνο του.

Μέσα από τα ποιήματα της συλλογής Αλογάκι με Τρύπα στο Στήθος που παρουσιάζονται – υλοποιούνται – εισέρχεται ο θεατής/ακροατής σε έναν διαρκή διάλογο με τη έσω και έξω φύση. Ο λόγος θηλυκός, τρυφερός αλλά και σκληρός, ευάλωτος και κοφτερός, αφουγκράζεται με όλες τις αισθήσεις, στοχάζεται, ανακαλύπτει νέα περιβάλλοντα, αποσυνδέεται και επανασυνδέεται, ενώνεται με το όλο. Η μουσική ακολουθεί την αφηρημένη ιστορία ενός αρχετυπικού προσώπου σε μία γνωσιακή διαδικασία. Περνάει από τη jazz, το μπλουζ και τις post rock μπαλάντες στη new wave, σε ελεύθερα ψυχεδελικά ηχοτοπία, δανείζεται από τροπικές και δωδεκαφθογγικές κλίμακες, ενσωματώνει industrial στοιχεία, scream βοκαλισμούς αλλά και κλασσικούς, ρυθμικές και ελεύθερες απαγγελίες, πολυρυθμίες, προσομοιώσεις, λούπες, κα… Η ελεύθερη χρησιμοποίηση των μέσων του κάθε περφόρμερ στοχεύει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κόσμου που θα απεικονιστεί ψηφιακά στο live video που και αυτό με τη σειρά του δανείζεται και αναφέρεται σε στοιχεία από τον αναλογικό κόσμο.

Για μια μοναδική βραδιά, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο Half Note Jazz Club.

Συντελεστές:

  • Τηλέμαχος Μούσας: πρωτότυπη μουσική, ηλεκτρική- midi κιθάρα, theremin, μουσικό πριόνι, live electronics
  • Λαμπρινή Μίχου: ποίηση, ερμηνεία
  • Αναστασία Κατσιναβάκη: τραγούδι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, πλήκτρα
  • Ιάκωβος Παυλόπουλος: κρουστά, midi drums
  • Γιώργος Κωνσταντελάκης: jazz piano
  • Ελένη Ξυνογαλά: live video
  • Παραγωγή: POLKADOT PRODUCTIONS

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού