Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο νέος κύκλος εκδηλώσεων «Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κάθε Δευτέρα, από 22 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου 2015.

Ο Λόφος του Στρέφη εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οργανισμού «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2015» και αποκτά πολιτιστικό προφίλ, καθώς γίνεται για πρώτη φορά χώρος διοργάνωσης εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξή του, αλλά και την αναβάθμιση της περιοχής και των ανθρώπων της.

Ανοίγοντας λοιπόν τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό, το προσκαλεί να παρακολουθήσει μία σειρά εκδηλώσεων με ποικίλα θέματα, που καλύπτουν διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Βασικά της στοιχεία είναι πολιτισμικές θεματικές βραδιές, μουσική από τα Μουσικά Σύνολα του Οργανισμού και χορός, ενώ κάθε δράση αποτελεί μία ξεχωριστή πολιτιστική πρόταση και εμπειρία.

Η αυλαία των παραστάσεων στο Λόφο ανοίγει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 στις 7μ.μ. με αφιέρωμα στην αφγανική μουσική, το χορό και το θέατρο, ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο από το Συμβούλιο Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις Κοινότητες Μεταναστών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δευτέρα 29 Ιουνίου

21.00 Βραδιά swing με το χορευτικό σχήμα Athens Swing Cats

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

21.00 “Jazz in time”

Συναυλία της  Big Band του Οργανισμού

Ένα μουσικό ταξίδι στην πορεία της jazz από τη δεκαετία του ’30 έως σήμερα

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

21.00 «Ταξίδι στην Ελληνική Μουσική»

Συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Οργανισμού. Ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι με επιτυχίες του λαϊκού και έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού

Ερμηνεύουν: Δώρα Λουίζου, Μανώλης Σκουλάς| Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

21.00 Μουσική βραδιά αφιερωμένη στο Federico García Lorca