Η Πρεσβεία της Ισπανίας, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο …

Θερβάντες, τον κύκλο διαλέξεων «Πόλη Ευρώπη. Ισπανοί αρχιτέκτονες στην Αθήνα».

Με αυτόν τον κύκλο διαλέξεων η Πρεσβεία της Ισπανίας επιθυμεί να γνωρίσει στην Ελλάδα τις προτάσεις μερικών από τους πιο διακεκριμένους εκφραστές της σύγχρονης ισπανικής αρχιτεκτονικής που χαρακτηρίζονται από την ικανότητα να βρίσκουν λειτουργικές λύσεις ενώ παράλληλα διαφυλάσσουν την προσωπικότητά τους στην αναζήτηση της αρμονίας με το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσουν τα έργα τους.

Οι αρχιτέκτονες και τα γραφεία που προσκλήθηκαν στον κύκλο αυτό, οι Miralles-Tagliabue, Cruz y Ortiz, Alberto Campo Baeza, Juan Navarro Baldeweg και Nieto-Sobejano αποτελούν ένα παράδειγμα αυτής της αρχιτεκτονικής που εισάγει ένα γόνιμο διάλογο με τον περίγυρό της και ένα δείγμα της διεθνούς αναγνώρισης που χαίρει η ισπανική αρχιτεκτονική τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο κύκλος  Πόλη Ευρώπη. Ισπανοί αρχιτέκτονες στην Αθήνα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Μουσείο Μπενάκη (οδός Πειραιώς) με τη διάλεξη της Benedetta Tagliabue του γραφείου Miralles Tagliabue-ΕΜΒΤ, η οποία θα μιλήσει για το έργο της και τη σχέση της αρχιτεκτονικής με την ταυτότητα του τόπου. Ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Γιακουμακάτος, καθηγητής του ΑΠΘ, θα κάνει την παρουσίαση και θα συντονίσει τη συζήτηση.

Στον κύκλο θα συμμετάσχουν επίσης οι Antonio Ortiz, Alberto Campo Baeza, Juan Navarro Baldeweg, Fuensanta Nieto και Enrique Sobejano. Για το λεπτομερές πρόγραμμα και ένα συνοπτικό βιογραφικό της Benedetta Tagliabue πατήστε εδώ.

 Με ταυτόχρονη μετάφραση από τα ισπανικά στα ελληνικά.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί ισπανικό κρασί.