Η φετινή παράσταση της Hellenic Dance Company έχει τον γενικό τίτλο WAR και θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα από τις 25 έως και τις 29 Ιουνίου 2007. Η φετινή παράσταση της Hellenic Dance Company έχει τον γενικό τίτλο WAR και παρουσιάζεται στην αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα από τις 25 έως και τις 29 Ιουνίου 2007.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή παράσταση σε χορογραφίες των: Martha Graham, Pascal Rioult, Jasmin Vardimon, Hofesh Shechter, Λίντα Καπετανέα και Jozef Frucek.

Κι αν ο τίτλος της παράστασης ξενίζει, αρχικά, καθώς μια ευγενής τέχνη όπως ο χορός καταπιάνεται με τον πόλεμο η κ. Παυλίνα Βερεμή, διευθύντρια της Κρατικής Σχολής Χορού, διευκρινίζει τις προθέσεις και τους σκοπούς των συντελεστών της παράστασης.

\”Πιστεύοντας ότι ζούμε σε μια εποχή αυξανόμενης επιθετικότητας, αυτό ακριβώς θέλαμε να πετύχουμε: να αιχμαλωτίσουμε τη σκέψη του κοινού και να το κάνουμε, πέρα από το να απολαύσει εξαιρετικά έργα εκτελεσμένα από τη νέα, ταλαντούχα γενιά των Ελλήνων χορευτών, να σκεφτεί τον παραλογισμό της βίας, την ψυχική και πραγματική ερήμωση που προκαλεί ο πόλεμος\”.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια αναπάντεχη επιλογή θέματος η οποία όμως έχει όλα τα εχέγγυα μιας άψογα εκτελεσμένης παράστασης καθώς υπογράφεται από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.).

Η Κ.Σ.Ο.Τ. ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης και λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουγείου Πολιτισμού, προσφέροντας δωρεάν φοίτηση στους σπουδαστές της. Στόχος της είναι η δημιουργία επαγγελματιών χορευτών, χορογράφων και καθηγητών χορού στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης έχει ιδρύσει την πρώτη Βιβλιοθήκη Χορού στην Ελλάδα και την Ελληνική Ομάδα Σύγχρονου Χορού (Hellenic Dance Company), που έπειτα από τρία χρόνια λειτουργίας ως επαγγελματική ομάδα, φέτος εντάχθηκε και επίσημα στους θεσμούς του Υπουργείου Πολιτισμού.

INFO

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα
25 έως 29 Ιουνίου 2007