Το Black Duck Garden φιλοξενεί τη σειρά εκδηλώσεων που ετοιμάζει ο Θέμης Ροδαμίτης, με κεντρικό θεματικό άξονα: Πόλεις – Πολίτες – Πολιτισμός.

Ο Θέμης Ροδαμίτης αναφέρει σχετικά: Οι έννοιες αυτές, με προβληματίζουν εδώ και χρόνια, για το πώς λειτουργώντας διαλεκτικά μπορούν να δώσουν μια προοπτική, σήμερα, στις αναζητήσεις  ανήσυχων πολιτών.
 

Στην πόλη των Αθηνών δημιουργήθηκε πριν από 2.500 χρόνια ένας αξιακός κώδικας μεταξύ των πολιτών που έθεσε τις παραπάνω έννοιες ως τον καθοριστικό παράγοντα με βάση τον οποίο μπορεί να υπάρξει σεβασμός στο ιδιωτικό και στο συλλογικό, πάντοτε έχοντας ως γνώμονα την ανθρώπινη ευτυχία. Σήμερα, στην εποχή των αριθμών, έχοντας μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να επανακαθορίσουμε αυτές τις σχέσεις με βάση τις σημερινές ανάγκες, τόσο με την πόλη όσο και με την οποιαδήποτε εξουσία, καλούμαστε με μια «ποιητική» ματιά να ξαναδούμε τον πολιτισμό της καθημερινότητας που γεννά και το παραμύθι, ξαναστοχαζόμενοι τα ουσιώδη.

 
Προσκαλώ φίλους, ανθρώπους που εκτιμώ, καλλιτέχνες, νέους, να μοιραστούμε όμορφες στιγμές, σκέψεις και δράσεις πάνω σε αξίες που μας αφορούν και δημιουργούν «τη δική μας πραγματικότητα», μια πραγματικότητα μέσα στην πόλη της Αθήνας, που παρά τις πολλές δυσκολίες, δεν παύουμε να αγαπάμε.
 

Η σειρά αυτών των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με φορείς και πρόσωπα με πολλές θεματικές ενότητες και αναφορές στις τέχνες, στην κοινωνία και στις επιστήμες, και σε άλλες σύγχρονες πόλεις.

Η αρχή γίνεται στο φιλόξενο χώρο του Black Duck Garden.

Θέμης Ροδαμίτης

Στις πρώτες παρουσιάσεις συμμετέχουν οι ποιητές: Τ. Πατρίκιος, Κ. Αγγελάκη – Ρουκ, Μ. Πρατικάκης, Γ. Χουλιάρας, Γ. Ζέρβας, Δ. Χατζόπουλος, Γ. Μαρκόπουλος, Α. Σιδηρά, Ε. Ανδριτσάνου, Λ. Κακάρογλου, Α. Βιστωνίτης, Ν.Γαβαλά, Κ. Λυμπέρη, Χρ. Κούκης οι συγγραφείς: Α. Ασωνίτης, Α. Μήτσου, Σ. Δημητρίου, , Π. Παμπούδη, Τ. Γουδέλης, Μ. Μοδινός, οι ηθοποιοί Κ. Τζούμας, Σ. Μάινας, Κ. Σπερελάκη, Ε. Παπαθεοδώρου, ο καθηγητής Γ. Γραμματικάκης, ο εικαστικός Γ. Μπότσος, ο γραφίστας Δ. Αρβανίτης κ.α.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Την Παρασκευή 7/2 στη βραδιά παίρνουν μέρος: Τάσος Γουδέλης, Μιχάλης Μοδινός, Κλεοπάτρα Λυμπέρη, Lamia Bedui, Ειρήνη Δασκαλάκη, Λουκία Κωνσταντατου.