Η έκθεση «Покидаю / Leaving behind*» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, και στοχεύει στην ενημέρωση για την προσφυγική κρίση από την Ουκρανία. Έχοντας κλείσει πλέον ένα χρόνο ανθρωπιστικής δράσης στην Ουκρανία, οι Γιατροί του Κόσμου -Ελλάδας παρουσιάζουν φωτογραφικό υλικό και αφηγήσεις από το πρόσφατο έργο τους. Πρόκειται για μια σειρά 32 φωτογραφιών με κύριο θέμα την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία και στα σύνορα Ουκρανίας / Ρουμανίας.

Μέσα από τη ματιά του διακεκριμένου φωτογράφου Γιάννη Γιαννακόπουλου, οι φωτογραφίες έχουν έντονο αφηγηματικό χαρακτήρα και αποτυπώνουν όλα όσα οι Γιατροί του Κόσμου -Ελλάδας είδαν, βίωσαν έντονα και έγιναν μάρτυρες. Ο φωτογραφικός φακός επικεντρώθηκε πολλές φορές στα παιδιά, τις γυναίκες και την Τρίτη ηλικία, την ευαίσθητη αυτή πλευρά των ομάδων που αποτελούν τον υπ’ αριθμό 1 στόχο (ηθελημένο ή μη) των σύγχρονων τραγωδιών που βιώνει η ανθρωπότητα.

Οι Γιατροί του Κόσμου -Ελλάδας μέσα από την έκθεση «Покидаю / Leaving behind» επιδιώκουν να μοιραστούν κοινές αλήθειες και κοινές πρωτοβουλίες με την κοινή γνώμη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Παρασκευή 10.03.2023
14:00-22:00
Έκθεση ανοιχτή για το κοινό
15:00-18:00
Πάνελ συζήτησης: “Συνεργασία & Αλληλεγγύη στο πλαίσιο υποδοχής προσφύγων”
19:30
Εγκαίνια έκθεσης

Σάββατο 11.03.2023
10:00-21:00
Έκθεση ανοιχτή για το κοινό

Κυριακή 12.03.2023
09:00-14:00
Έκθεση ανοιχτή για το κοινό

* Ο τίτλος της έκθεσης φέρει την Ουκρανική λέξη Покидаю (προφέρεται Pokydayu) η οποία αποδίδει τη σημασία της βίαιης και ξαφνικής φυγής, του εξαναγκασμού σε μη ηθελημένη φυγή.