Το Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας “Αιρετικοί” την παράσταση «Ποιός σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στέφενς, που βασίζεται πάνω στο ομότιτλο best seller του Mark Haddon.

Η θεατρική εκδοχή του Σάιμον Στέφενς με τίτλο «The curious incident of the dog in the night – time», που ανέβηκε το 2012 στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, τιμήθηκε με 7 από τα 8 φετινά βραβεία Lawrence Olivier.

Το έργο…

Ο Κρίστοφερ: Ένα νεαρό αγόρι-μαθηματική ευφυία. Πάσχει από μια μορφή αυτισμού. Ζει με τον πατέρα του, σε απόλυτη απομόνωση συντροφιά με τον υπολογιστή του, τα μαθηματικά και την αστρονομία. Βγαίνει μονάχα για να πάει με το σχολικό λεωφορείο στο ειδικό σχολείο όπου φοιτά

μαζί με παιδιά βαριάς νοητικής υστέρησης.

Ο Εντ: Πατέρας του Κρίστοφερ. Άνθρωπος με περιορισμένες γνώσεις που εξ ανάγκης υποκαθιστά και την απούσα μητέρα.

Η Τζούντη: Μητέρα του Κρίστοφερ.Το μεγάλο αίνιγμα. Η τυχαία λύση.

Η Σιόμπαν: Δασκάλα του Κρίστοφερ και alter ego του. Αυτή που είναι το στόμα και η έκφραση της βούλησης του. Μέχρι που…

Η Περιπέτεια: Kάποιο βραδυ, ο Κρίστοφερ βρίσκει το σκύλο μιας γειτόνισσάς του νεκρό με μια τσουγκράνα καρφωμένη στα πλευρά του. Τότε, με απόλυτη όσο και απροσδόκητη υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα και παρά την αντίθετη εντολή του πατέρα του, ο Κρίστοφερ ξεκινά μια έρευνα για να ανακαλύψει «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα». Στην ουσία, αυτό που αναζητά και που, εν τέλει βρίσκει είναι η κρυμμένη αλήθεια όλων.

Συντελεστές

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς

Σκηνικά-Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου

Φωτισμοί: Aλέκος Γιάνναρος

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Βοηθός σκηνοθέτη: Xριστίνα Σούνη

Συνεργάτης Δραματουργός: Σμαρώ Κότσια

Παίζουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Χρήστος Ευθυμίου, Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδώρα Μαστρομηνά