Όσο οι αγορές μέσω διαδικτύου γίνονται προσβάσιμες σε όλους, τόσο επίκαιρο παραμένει το ερώτημα για τον τρόπο πληρωμής στο διαδίκτυο. Ο φόβος συναλλαγών δίνοντας τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας σε e-shops είναι πάντα μια καλή δικαιολογία για αυτούς που διστάζουν ακόμη να προχωρήσουν σε συναλλαγές μέσω διαδικτύου. Κι όσο κι αν έχουν θεσπιστεί κανόνες για τις διαδικτυακές αγοραστές, πολλοί συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί. Με την εμφάνιση καινούριων αναγκών έχουν κάνει την εμφάνισή τους και νέες υπηρεσίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ήρθαν οι προπληρωμένες κάρτες ώστε να διώξουν κάθε αμφιβολία που είχαμε. Είναι ένας ασφαλής τρόπος πληρωμής που προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα στους κατόχους τους. Από τα βασικότερα πλεονεκτήματα που παρέχουν οι κάρτες τέτοιου είδους είναι μια αίσθηση ασφάλειας που φέρνουν στις καθημερινές συναλλαγές. Μετά από μια αίτηση έκδοσης online, η κάρτα είναι διαθέσιμη μόλις σε λίγα λεπτά για αγορές χωρίς πιστώσεις παρά μόνο με τα ποσά που έχουμε φορτίσει στην κάρτα. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο, πολύ απλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Γι’ αυτό τον λόγο ονομάζεται και ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σημεία που δέχονται Visa και MasterCard. Υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ακύρωσης της κάρτας σε περίπτωση κλοπής, πράγμα που καθιστά την υπηρεσία της προπληρωμένης κάρτας ως την ασφαλέστερη για αγορές στο Διαδίκτυο. Φορτίζεται εύκολα ακόμη και με μια επίσκεψη μας στο περίπτερο της γειτονιάς.

Η ανανέωση του υπολοίπου είναι πολύ απλή συνήθως. Από μεταφορά μέσω τραπεζικού λογαριασμού, μεταφορά από διαδικτυακές τράπεζες αλλά ακόμη κι από καταστήματα λιανικής απευθείας. Με τις υπηρεσίες προπληρωμένες κάρτας , η διαδικασία ανανέωσης είναι οικεία καθώς μοιάζει με αυτήν της ανανέωσης χρόνου ομιλίας στα καρτοκινητά, με απλή αγορά δελτίου με αριθμό PIN από καταστήματα σούπερ μάρκετ, πρατήρια βενζίνης είτε ακόμη και τα περίπτερα σε όλη την χώρα. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ποσού μεταξύ 25€, 50€, 75€, ή 100€ και επιλέγει ο καθένας το αντίστοιχο πόσο που θέλει να ‘’φορτώσει’’ στην κάρτα του.