Ποιοι κινούν τα νήματα στην Ευρώπη; η απάντηση έρχεται 15 Σεπτεμβίου 2014 σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Μίνωας από τους Κέρστιν Γκάμελιν & Ράιμουντ Λεβ.

 Τι συνέβη τελικά στις Κάννες ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, και ποιος ευθύνεται για την πτώση του Έλληνα πρωθυπουργού σύμφωνα με τις Βρυξέλλες;

Τι λέει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για τη διαφάνεια στις προκηρύξεις διαγωνισμών στην Ευρώπη;

Ποιος και πότε τηλεφώνησε στον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι και ζήτησε
την απομάκρυνση του Μπερλουσκόνι;

 Οι απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το ποιος ασκεί τελικά την εξουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνονται στο βιβλίο Ποιοι κινούν τα νήματα στην Ευρώπη των Κέρστιν Γκάμελιν και Ράιμουντ Λεβ.  Το βιβλίο (Europas Strippenzieher), που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο στη Γερμανία,  θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Ιούνιο σε μετάφραση της Άντζης Σαλταμπάση από τις Eκδόσεις Μίνωας.  

Οι συγγραφείς είναι δύο από τους καλύτερους ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες: η Κέρστιν Γκάμελιν της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung και ο Ράιμουντ Λεβ της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης ORF. Έχοντας πρόσβαση σε πρωτογενείς πηγές, πρακτικά από διασκέψεις και συνόδους κορυφής, διπλωματικά πρωτόκολλα και επιλεγμένες διπλωματικές σημειώσεις, φωτίζουν τα παρασκήνια της εξουσίας εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.