Σε όλο το φάσμα των αισθητικών απαιτήσεων απευθύνεται το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για το πρώτο εξάμηνο του 2008. Οπερα και ρεμπέτικα, τσιγγάνικα βιολιά και ρεσιτάλ για βιολοντσέλο και πιάνο, απαρτίζουν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

Σε όλο το φάσμα των αισθητικών απαιτήσεων απευθύνεται το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για το πρώτο εξάμηνο του 2008. Οπερα και ρεμπέτικα, τσιγγάνικα βιολιά και ρεσιτάλ για βιολοντσέλο και πιάνο, απαρτίζουν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

Η αρχή γίνεται στις 11 και 12 Ιανουαρίου με το χορευτικό σχήμα «National Dance Company of Ireland» που παρουσιάζει μια δίωρη παράσταση με μουσικοχορευτική μορφή το έπος των Ιρλανδών Κελτών και της ιστορίας τους.

Ο Σίμος Παπάνας (βιολί) και η Κατερίνα Γίμα (άρπα) θα ερμηνεύσουν έργα για βιολί και άρπα στις 21 Ιανουαρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Δευτέρες στο Φουαγιέ».

Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο με τη συναυλία του, στις 30 Ιανουαρίου, εγκαινιάζει το νέο θεματικό κύκλο του ΜΜΘ με τίτλο «Τα Κουαρτέτα του Μπετόβεν» ενώ στις 11 Φεβρουαρίου ακολουθεί το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας με έργα των Ζέρβα, Κόκορα, Μινακάκη, Αδάμη και Θέμελη.

Στο πλαίσιο του κύκλου «Διάσημες Ορχήστρες – Μεγάλοι Μαέστροι» εντάσσεται η εμφάνιση της Καμεράτας του Σάλτσμπουργκ στις 19 Φεβρουαρίου υπό τη διεύθυνση του Λεωνίδα Καβάκου (συνδιοργάνωση της συναυλίας με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).

Η Συμφωνία των Παιχνιδιών, είναι ο τίτλος της συναυλίας που παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 24 Φεβρουαρίου (εντάσσεται στη σειρά Κύκλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά). Η εκδήλωση περιλαμβάνει το ομώνυμο περίφημο έργο του Γιόχαν Λέοπολντ Μότσαρτ (πατέρα του Αμαντέους Μότσαρτ).

Ρεσιτάλ για βιολοντσέλο και πιάνο δίνουν στις 25 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής ο Δημήτρης Πάτρας (βιολοντσέλο) και η Μαριλένα Λιακοπούλου (πιάνο).

Στις 3 Μαρτίου υπό τον τίτλο «Sophisticated Ladies» οι Ηλιάννα Αντωνίου (σοπράνο), Ευτυχία Δημητρακοπούλου (σοπράνο), Ελένη Κωνσταντάρα (σοπράνο), Χριστίνα Μιχαλάκη (σοπράνο), Έλλη Αρβανίτη (άλτο), Βιόλα Γιαννοπούλου (άλτο), Αννα Μουζάκη (άλτο), Barunka Preisinger (άλτο) θα ερμηνεύσουν έργα Γκέρσουιν, Ρότζερς, Μπερλίν, Ντέσμοντ και Πρίσλεϊ.

Ο Ιούλιος Καίσαρας του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ είναι η 13η (από την ίδρυση του ΜΜΘ) παραγωγή όπερας του Μεγάρου που θα παρουσιαστεί στις 14, 15 και 16 Μαρτίου για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Η όπερα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη και όλοι οι συντελεστές της είναι Έλληνες.

Ο περίφημος Ούγγρος τσιγγάνος δεξιοτέχνης του βιολιού γνωστός και ως «βιολιστής του διαβόλου» Roby Lakatos με το Ensemble του εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 22 Μαρτίου στη σκηνή του ΜΜΘ.

Το πρόγραμμα κλείνει με την εμφάνιση στις 10 και 11 Μαΐου του Γιώργου Νταλάρα με μουσικές αναφορές στο ελληνικό μπλούζ -το ρεμπέτικο τραγούδι.