Ο Αντώνης Σουσάμογλου, ένας από τους πιο δημιουργικούς σολίστες βιολιού και συνθέτης, παρουσιάζει την νέα του δισκογραφική δουλειά και προσκαλεί το κοινό στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 13 Ιουνίου 2016 σε μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση. Τραγούδια με κινηματογραφική αφήγηση πλαισιωμένα από βιρτουόζους μουσικούς, έχοντας σαν σταθμούς τον Χατζιδάκι, τους Beatles, τον Piazzolla, τον Tom Waits και τον Leonard Cohen.
Τις ιστορίες των τραγουδιών φωτίζει η ερμηνεία του Νίκου Κατικαρίδη, μια ξεχωριστή soul φωνή με σπάνιες εκφραστικές αποχρώσεις.
Μαζί τους ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες στην Ελλάδα και ο δημιουργικός και πολυσχιδής Θοδωρής Παπαδημητρίου στο τσέλο και τα κρουστά.
Ο Αντώνης Σουσάμογλου συνθέτης και εξάρχων βιολονίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, επιστρέφει στη δισκογραφία με τη νέα του προσωπική δουλειά «Ποιητές με hangover» ακολουθώντας το νήμα των δυο προηγούμενων δίσκων του (Don’t mind the Gap, 2007 και One Night Stand, 2011) . Αφηγηματική τραγουδοποιία σε τζαζ αρμονίες, ήχοι εγχόρδων, trip hop και funk ρυθμοί συνθέτουν το μουσικό κόσμο του Αντώνη Σουσάμογλου που μας αφηγείται ιστορίες για γυναίκες με μάτια από υδράργυρο, κουρασμένα χαράματα, ρημαγμένους σταθμούς μιας ασπρόμαυρης χώρας, πλανόδιους μάγους και μετανιωμένους προφήτες.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Κοινός παρονομαστής όλων η εξομολογητική, ημερολογιακή διάθεση των στίχων, μακρινοί τόποι και κλειστοφοβικά δωμάτια, η σχέση με τον χρόνο – μια σκοτεινή νοσταλγία για προηγούμενες δεκαετίες και το αχαρτογράφητο μέλλον.
Η δισκογραφική δουλειά ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΟΥΣΑΜΟΓΛΟΥ – «ΠΟΙΗΤΕΣ ΜΕ HANGOVER» κυκλοφορεί σε CD και ψηφιακά από την The In Sound. Ο δίσκος περιέχει 13 τραγούδια μεταξύ των οποίων τα «Διάβολος στον τοίχο», «Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη» και «Ένα βράδυ στην Ιθάκη». Εκλεκτός καλεσμένος σ’ αυτή τη διαδρομή, ο Φοίβος Δεληβοριάς, που ερμηνεύει το τραγούδι «Charlie Brown» .
Βιογραφικά:
Αντώνης Σουσάμογλου, βιολονίστας, συνθέτης
Ο Αντώνης Σουσάμογλου, ένας από τους δημιουργικούς σολίστες σήμερα, –εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, συνθέτης και ενορχηστρωτής – βλέπει τα τραγούδια του σαν μικρούς αφηγηματικούς πυρήνες όπου με λόγο βιωματικό, σχεδόν ημερολογιακό, αποτυπώνει την κρυφή του σχέση με τις λέξεις, τη μουσική, το σινεμά, τη σχέση του με τους ανθρώπους και τους τόπους.
Από το “Don’t Mind The Gap” (Polytropon, 2007), τον πρώτο δίσκο με τον Φαίδωνα Καλοτεράκη ως το “One Night Stand” (Universal, 2011), τον δεύτερο δίσκο του, η μουσική του Αντώνη Σουσάμογλου ηχεί σαν παράσταση στο ρυθμό του Tom Waits, με ήχο άλλοτε ροκ, άλλοτε «πειραγμένo» με λούπες και άλλοτε τζαζ του παλιού Χόλλυγουντ.
Το One Night Stand ανέβηκε στο top 20 των πωλήσεων δίσκων του 2012 περιέχοντας τραγούδια που αγαπήθηκαν από τα Ελληνικά ραδιόφωνα όπως το Chinatown, το Χαμογελώντας τα Πρωινά της Δευτέρας και το Θα μ’ αγαπάς; και με συνεργασίες με μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της Ελληνικής μουσικής σκηνής (Δήμητρα Γαλάνη, Έλλη Πασπαλά, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Vassilikos).
Ο Αντώνης Σουσάμογλου συμπράττει τακτικά ως σολίστ με όλες τις ελληνικές ορχήστρες (Κ.Ο.Θ., Κ.Ο.Α., Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Ορχήστρα των Πατρών), την ορχήστρα του City University of London, τη Συμφωνική της Ακαδημίας της Σόφιας κ.α. Στις εμφανίσεις του περιλαμβάνονται συναυλίες σε σημαντικές αίθουσες, όπως το Ηρώδειο, η Kammermusiksaal της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, η St. John’s Smith Square του Λονδίνου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε στο Βερολίνο (Hochschule der Künste και Ακαδημία Μουσικής Hanns Eisler) και στο Λονδίνο (Guildhall School of Music and Drama), με υποτροφία του ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης». Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου, με διατριβή πάνω στο βιολιστικό έργο του Νίκου Σκαλκώτα.
Με τις ιδιότητές του ως βιολιστής, συνθέτης και ενορχηστρωτής, έχει συνεργαστεί με την πλειονότητα των Ελλήνων καλλιτεχνών. Παράλληλα, έχει στο ενεργητικό του μουσική για κινηματογράφο, ντοκυμαντέρ και σύγχρονο χοροθέατρο. Έχει γράψει μουσική για θέατρο (Εσένα σε ξέρω. Εμένα; 2011), ντοκυμαντέρ (Dedans – bound to dance, Ολλανδία 2012), σύγχρονο χοροθέατρο (“Erga Omnes – Χορευτές του Βορρά, 2010), με πιο πρόσφατη δουλειά του την μουσική για την ταινία «Lurk» του Βασίλη Κατσίκη που προβλήθηκε την Άνοιξη του 2015 στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Ανάμεσα στις δισκογραφικές του συμμετοχές σαν ενορχηστρωτής ξεχωρίζουν η ζωντανή ηχογράφηση από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού “Τα τραγούδια της Μελίνας” με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη (ΕΜΙ, 2014), καθώς και η επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ “Μια Συμφωνία για την Ιθάκη” με την συμμετοχή της ΚΟΘ (Feelgood, 2016).
H νέα του δισκογραφική δουλειά, Ποιητές με hangover, με ερμηνευτή τον Νίκο Κατικαρίδη και την συμμετοχή του Φοίβου Δεληβοριά κυκλοφορεί το 2016 από την εταιρία The In Sound.
Νίκος Κατικαρίδης, Τραγούδι
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, άρχισε μουσική από μικρή ηλικία και τελείωσε την Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έκανε σπουδές σκηνοθεσίας στο Λονδίνο και πήρε Master σε Video Art στο Leeds, χωρίς να αφήσει ποτέ την Μουσική.
Με πλούσια προσωπική δισκογραφία και πολλές συμμετοχές σε διάφορα project, έχει περάσει σαν τραγουδιστής και συνθέτης από διάφορα συγκροτήματα μεταξύ των οποίων οι: Solaris Ray, Cabaret Balkan, Balkan Colla, Caravan Air.
Έχει γράψει μουσική για Ταινίες, Θεατρκές παραστάσεις και χορευτικά,ενώ το 2016 κυκλοφόρησε τη νέα του προσωπική δουλειά, 7 και 12 τα Μεσανυχτα, επιλέγοντας ένα πιο Blues/soul ήχο.
Με τον Αντώνη Σουσάμογλου τον συνδέει μια φιλία/ συνεργασία πολλών χρόνων που οδήγησε στην παρουσία του στο τελευταίο CD Ποιητές με Hangover όπου είναι ο κύριος ερμηνευτής.
Γρηγόρης Σημαδόπουλος, Πιάνο
Σπούδασε πιάνο με τον καθηγητή Παναγιώτη Μητσόπουλο
Το 1991 πήρε Δίπλωμα Πιάνου από τη Royal Academy of Music του Λονδίνου και το 1995 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος (τάξη της Σιμόνας Μιχάι) με Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί.Το 1995 πήρε από το Berkley College of Music την μοναδική υποτροφία που δόθηκε εκείνη την χρονιά σε πιανίστα στην Ελλάδα. Το 2013 πήρε το «Fellowship Diploma of the London College of Music (FLCM)» στο Jazz Piano Performance, από το Πανεπιστήμιο του West London. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Γιάννη Τζόνκερ, Γιώργο Χατζηνίκο, Christine Fressinier, Ray Santisi, Ganev duo, Jon Hendricks, Milcho Leviev, C.Bucke, Larry Monroe, Marc Halbheer κ.α.
Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς όπως οι: Milcho Leviev, Chico Freeman, Craig Baley, Marc Halbeer. Έχει παίξει και συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς μουσικούς και συγκροτήματα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις όπως οι : Vavel (Metal), Aroma Caribe (latin) Humpty Dumpty (Funk), Jazzoo, Nariz, Κώστας Μαγγίνας Quartet, Julie Massino etc.)
Από το 1989 έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες μουσικούς όπως οι: Γ. Σπανός, Ε. Τσαλιγοπούλου, Μ. Ρασούλης, Λ. Καλημέρη, Ν. Παπάζογλου, Μ. Μητσιάς, Μ. Κανά, Δ. Μπάσης, Έ. Πασπαλά, Ν. Ζιώγαλας, Ε. Σιαμαντά, Δ. Γαλάνη, Κ. Κούκα, Ζ. Παπαδοπούλου, J. Massino, Μ. Φραγκούλης, κ.α.
Τα τελευταία 25 χρόνια εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές ενώ από το 1995 διδάσκει κλασικό και τζαζ πιάνο.
Θοδωρής Παπαδημητρίου, τσέλο
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος Διπλώματος Διεύθυνσης από το Τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (τάξη Βλαδίμηρου Συμεωνίδη) και έχει Master of Music (MMus) με ειδίκευση στη Μουσική Εκτέλεση – Διεύθυνση (Performance – Conducting) από το University of Hull (Βρετανία). Ταυτόχρονα είναι Διπλωματούχος Βιολοντσέλου, Πτυχιούχος Πιάνου, καθώς και Πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών.
Ασχολείται ενεργά με το εκπαιδευτικό κομμάτι της διεύθυνσης ορχήστρας, τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην ωδειακή μουσική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, καθώς και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Από τον Ιούνιο του 2015 είναι Βοηθός Αρχιμουσικού της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ από τον Ιανουάριο του 2016 ανέλαβε την τακτική της προετοιμασία.