Το Πείραμα επιμένει και φέρνει ξανά το Poetry Slam στη Θεσσαλονίκη σε ένα Workshop στις 22 με 25 Σεπτεμβρίου 2014 που θα καταλήξει σε Poetry Slam Show την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων.

Τι είναι το Poetry Slam; 5 λεπτά πάνω σε μία σκηνή με μόνο όπλο τον λόγο σου, το σώμα, τη φωνή σου και ένα μικρόφωνο, ένας διαγωνισμός μεταξύ ποιητών –με μια ελεύθερη ανάγνωση του όρου– μπροστά στο κοινό, που είναι κι αυτό που τους αξιολογεί. Κατά τη διάρκεια του Workshop, oι συμμετέχοντες «slam poets» θα δουλέψουν πάνω στον λόγο, τα ποιήματα και τα κείμενά τους, αλλά και τις ικανότητες παρουσίασης (performing and presentation skills), που αποτελούν άλλωστε και το κλειδί για να γοητεύσουν και κερδίσουν το κοινό.

H μορφή του Workshop θα είναι ελεύθερη, όπως είναι και το ίδιο το Poetry Slam, και προϋποθέτει μόνο ένα πράγμα: αφοσίωση. Οι συμμετέχοντες θα δουλεύουν καθημερινά με την ομάδα εισηγητών πάνω στα κείμενά τους, στα ελληνικά ή στα αγγλικά, και πάνω στην performance, ενώ ταυτόχρονα θα οργανώσουν το δικό τους Poetry Slam που θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στο Maison Crystal στο πλα’ισιο των 49ων Δημητρίων!

Το Poetry Slam Workshop απευθύνεται σε όλους, χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς (είναι ανοιχτό και σε εφήβους) και χωρίς καμία προϋπόθεση. Είναι ιδανικό για ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ποιητές ή τεχνικούς θεάτρου.

Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.