Μία σκηνική σύνθεση περιπλάνησης, ξενάγησης στα ανθρώπινα, με πρωταγωνιστές ήρωες μικρούς και οικείους, βαρετούς και ξεχωριστούς μαζί, τραγικούς και κωμικούς την ίδια στιγμή. Ιστορίες σύντομες και ηχηρές ,που με αφορμή μικρές στιγμές της καθημερινότητας , θα φωτίσουν το φθαρτό, ηττημένο και αδύναμο κομμάτι μας υπενθυμίζοντας την παράλογη φύση της ύπαρξης μας. Παράλληλα το σήμερα -μέσα από documentary στοιχεία και υλικό προσωπικών εξομολογήσεων – έρχεται να υπενθυμίσει τον αέναο κύκλο της ανθρώπινης ύπαρξης και να συνδεθεί με τον απόηχο του παρελθόντος. Έτσι αυτό το απαράμιλλα οικείο «στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι» λειτουργεί ως κοινός τόπος αναφοράς και κατάθεσης καταρρίπτοντας χρονικά και λογικά όρια.

Ένα νεαρό κορίτσι νυστάζει αλλά οι εξαντλητικές συνθήκες ζωής του δεν του επιτρέπουν ούτε αυτό ,το δικαίωμα στον ύπνο. Ένας άντρας στήνει μια ιστορία τρόμου μέσα στο μυαλό του χάνοντας την επαφή με την πραγματικότητα. Ένα ζευγάρι ελπίζει πως έχει κερδίσει το λαχείο αλλά η απόλυτη χαρά μετατρέπεται ξάφνου σε εφιάλτη. Μια νεαρή κοπέλα και ένας νεαρός άντρας εγκλωβίζονται σε μία σχέση ρουτίνας και ανελευθερίας δίχως περιθώρια διαφυγής.

Ιστορίες τσέπης με το χιούμορ και την ειρωνεία να στέκονται σταθεροί σύμμαχοι της όλης σκηνικής διαδρομής ,τονίζοντας ότι η ζωή είναι μια μεγάλη φαρσοκωμωδία , ένας κλαυσίγελος ασταμάτητος και αδυσώπητος μαζί. Άλλωστε όπως ίδιος ο συγγραφέας επισημαίνει «από μια πόλη, με ενδιαφέρει τελικά περισσότερο το κοιμητήρι και το τσίρκο».

Η παράσταση βασίζεται στα διηγήματα : Λαχείο, Νύστα, Αριθμός, Αννιούτα ,τι κάνει ο φόβος, του Άντον Π. Τσέχωφ καθώς και σε υλικό από τον έντυπο τύπο ,το διαδίκτυο και καταθέσεις προσωπικών εξομολογήσεων.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μυρτώ Πανάγου με τη βοήθεια του θιάσου
Ερμηνεία: Αθανασία Αγοράκη ,Γιούλη Καρναχωρίτη , Ιφιγένεια Μακρή , Μυρτώ Πανάγου
Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Τούμπα, Στάθης Παπαναγιώτου
Επιμέλεια μουσικής: Ιφιγένεια Μακρή 
Σύμβολος κουστουμιών: Δανάη Ελευσινιώτη
Σύμβουλος σκηνικού χώρου: Δανάη Ελευσινιώτη
Φωτογραφίες: Βασίλης Βασιλείου
Graphic Design: Komodo Design Studio


Διαβάστε επίσης:

The Art Project στο Θέατρο Άλμα